Epsko vjenčanje

Do ljubavi i venčanja Hobita Froda Baginsa i Vilenjakinje Galadrijele nije došlo u trilogiji “Gospodar prstenova”, ali jeste u Engleskoj.

Zanimljivosti 03.08.2015 | 13:57
Epsko vjenčanje

Ljubitelj epske fantastike Vil Grant (28) i njegova izabranica Ejmi Gander (33) šest meseci su preuređivali svoju kuća i dvorište u Vulakombu kako bi na dan njihovog venčanja ličila na Srednju zemlju, svet iz mašte DŽ.R.R. Tolkina.
U dvorištu su iskopali “hobitske rupe” i postavili drveni ulaz za ugraviranim natpisom-zagonetkom kakav se nalazi na kapiji Morije, patuljačkog kraljevstva, a vijorile su se zastave Rohana.

Oni su pre venčanja napravili i vebsajt na kojem su dali ideje svatovima kako da se obuku. Savetovali su goste da ako ponesu oružje budu veoma oprezni.

Mladoženja se za venčanje obukao kao Frodo Bagins, a mlada kao Galadrijela, a venčao ih je “čarobnjak Gandalf”.

Iako takvo venčanje nema veze sa radnjom knjiga i filmova, mladencima se dopalo da budu tako obučeni.

Oni su i svoje troje dece obukli kao male Hobite.

Nakon venčanja, svatovi su posluženi hranom inspirisanom vilenjačkim i hobitskim jelima, koje su posluživali kostimirani konobari.

Torta je bila napravljena u obliku tri naslagane knjige.

Za najbolji kostim je nagradu dobio svat obučen kao Patuljak Gimli.

“Naša bašta podseća na Okrug (mesto u kojem žive Hobiti, prim.prev), pa smo samo dodali neke stvari kako bi gosti imali osećaj kao da su posetili Srednju zemlju. Bila sam oduševljena naporom koji su gosti uložili u pravljenje kostima ”, rekla je Ejmi koja radi kao učiteljica.

Prema njenim rečima, sve je počelo kao šala Vilovih prijatelja.

“Ideju o venčanju kao iz ‘Gospodara prstenova’ predložio je Vilov prijatelj, isprva nam je bila smešna i nismo je ozbiljno razmatrali, ali smo nakon kraćeg razmišljanja posmislili kako bi to bilo stvarno zabavno i drugačije”, rekla je Ejmi.

Ejmi nije bila neki obožavalac knjiga o bićima iz Srednje zemlje, ali je ipak pogledala filmove zasnovane na njima, zbog svog verenika.

Nakon “hobitskog “ venčanja, njih dvoje su zvanično venčali nekoliko dana kasnije, a ta ceremonija je bila inspirisana romanom Emili Bronte “Orkanski visovi”, knjigom koja je više po ukusu mlade.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar