Повећао плате радницима, а они се због тога побунили

Ден Прајс, оснивач и директор компаније из Сијетла, у априлу ове године објавио је јавно како у његовој компанији нико неће имати плату мању од 70.000 долара годишње.

Занимљивости 03.08.2015 | 13:52
Повећао плате радницима, а они се због тога побунили

Након што је објавио ову вест запослени компаније "Гравитy Паyментс" почели су да вриште од среће. Један од запослених је рекао Прајсу да ће му повишица омогућити да чешће путује у Порторико где му живе родитељи, док је други запослени рекао како ће повишица њему и његовој супрузи омогућити планирање породице.

Међутим, нису сви били сретни чињеницом да је повећана минимална плата.

Наиме, запослени који су у компанији од самих почетака и који имају много искуства сматрали су како није фер да новозапослени добију толику повишицу, док су запослени с вишегодишњим искуством имали тек мало повећање.

Мејси Мекмастер је на почетку подржала план који је изнео Прајс, али је касније потпуно променила мишљење.

- Повишицу су добили запослени који имају најмање искуства и вештина за обављање посла, док су они који обављају главнину посла добили сасвим малу повишицу - рекла је она.

Мејси је напоменула да је њен предлог био да нови запослени добију мању повишицу, али да им се остави могућност да кроз рад и и стицање искуства добију значајнију повишицу. Након неслагања она је одлучила да напусти компанију иако је била једна од најближих Прајсових сарадница.

Грант Моран такође се пожалио како је његова плата након прве повишице износила тек 51.000 долара. Но, како наводи "Тимес", чак и нови запослени, који су некад били одушевљени повишицом, сада су забринути да имају већу плату него што заслужују својим радом и вештинама.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар