За једну ноћ 1.700 покушаја уласка у Кале

Мигранти у француском граду Калеу су током ноћи извршили чак 1.700 покушаја да пробију ограду и уђу у тунел испод Ламанша, како би доспели до Велике Британије, навели су извори из француске полиције, додавши да је један полицајац задобио повреде лица кад је погођен каменом.

Свијет 03.08.2015 | 13:15
За једну ноћ 1.700 покушаја уласка у Кале

Од поменутих 1.700 покушаја пробоја ограде, полицајци су одбили око 1.000, док је њих 700 спречено на подручју од око 650 хектара испред Евротунела, који спаја Француску и Енглеску, пренела је агенција АФП.

Полицајца који је погођен каменом у лице гађао је један судански мигрант, који је убрзо ухапшен, док је полицајац пребачен у болницу како би му рана била зашивена.

Синоћњи број покушаја пробоја ограде значајно је већи у односу на протеклих неколико ноћи, кад је таквих покушаја било тек неколико стотина.

Хаос у Калеу је достигао свој врхунац прошле недеље кад је забележено више од 2.000 покушаја пробоја ограде, а једна особа је погинула. Реч је о Суданцу старом тридесетак година, којег је прегазио камион.

Најмање 10 људи је погинуло од јуна у покушају да уђу у Евротунел и илегално се укрцају на воз или камион који иду до Енглеске, коју мигранти сматрају "Елдорадом".

Француска полиција је повећала број својих припадника у Калеу за 120, што је допринело паду броја покушаја пробоја ограде, а британска влада је прошле недеље обећала да ће издвојити 10 милиона евра за ојачање ограде око железничког терминала у Кокелу, градићу у близини Калеа где се укрцавају путници за Енглеску.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црис

03.08.2015 13:37

Како се влада британије није досетила да тих 10м евра посаље као помоц судану мозда би тако свака земља најлаксе смањила бр миграната.

ОДГОВОРИТЕ