На аутопуту Београд - Ниш колона 14 км

На аутопуту Београд - Ниш, код Велике Плане, колона аутомобила је дугачка око 14 километара, јавио је репортер Тањуга са лица места.

Србија 02.08.2015 | 15:45
На аутопуту Београд - Ниш колона 14 км

Возила која се крећу из Београда према Нишу проводе око један и по сат у колони.

На аутопуту код Велике Плане у току је обнова моста и коловоза, па се возила тим делом пута крећу наизменично једном траком.

Гужва је и на наплатној рампи "Наис" код Ниша, из правца Београда ка Нишу. У супротном смеру саобраћај је појачан, али нема гужве ни задржавања.

Јавно предузеће Путеви Србије апеловало је данас на све учеснике у саобраћају да због великог броја возила која у транзиту пролазе кроз Србију ауто-путем, посебно деоницом ; Београд – Ниш користе алтернативне путне правце, и да буду опрезни и обрате пажњу на радове на путу, поштују ограничења брзине и саобраћајну сигнализацију.



У саопштењу ЈП Путеви Србије наводи се да је задржавање на наплатној станици Велика Плана - због радова на санацији моста код Великог Орашја од 20 до 30 минута.

На наплатној станици Наис - Ниш чекање је од 10 до 15 минута, док је на наплатној станици Бубањ поток чекање око 15 минута, а од поднева се очекује повећан проток возила.У саопштењу ЈП Путеви Србије наводи се да се због радова на "рехабилитацији дела ауто-пута и уобичајених сезонских гужви и великог протока возила посебно, у смеру од Београд ка југу и југоистоку, посебно ка Бугарској може десити местимично слабији проток возила на појединим местима".

Гужве и на граничним прелазима

По подацима Управе Граничне полиције, путничка возила на граничном прелазу Батровци на улазу у Србију чекају више сати. Из правца Хрватске на ГП Шид на улазу у земљу се чека 60-80 минута.

На ГП Хоргош, пунтичка возила на улазу у Србију чекају око 90 минута, а на изласку око два сата. Препорука је да се користе мање фреквентни гранични прелази.

Ка Црној Гори на ГП Гостун задржавања су од 30 до 60 минута. На ГП са Македонијом задржавања су око 30 минута, а слично време задржавања је и на излазу из Србије ка Бугарској на Градини.

Препорука је да се користе мање фреквентни гранични прелази.

Цистерна с пијаћом водом на Батровцима
- Јавно предузеће "Путеви Србије" обезбедило је цистерну пијаће воде за учеснике у саобраћају који чекају на пролазак кроз гранични прелаз Батровци. Како се наводи у саопштењу тог предузећа, цистерна с водом је обезбеђена како би се олакшало чекање на високој температури. И наредних викенда, док траје летња сезона, биће обезбеђена цистерна са пијаћом водом на том граничном прелазу.

Извор: Блиц

 

Коментари / 0

Оставите коментар