Na autoputu Beograd - Niš kolona 14 km

Na autoputu Beograd - Niš, kod Velike Plane, kolona automobila je dugačka oko 14 kilometara, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Srbija 02.08.2015 | 15:45
Na autoputu Beograd - Niš kolona 14 km

Vozila koja se kreću iz Beograda prema Nišu provode oko jedan i po sat u koloni.

Na autoputu kod Velike Plane u toku je obnova mosta i kolovoza, pa se vozila tim delom puta kreću naizmenično jednom trakom.

Gužva je i na naplatnoj rampi "Nais" kod Niša, iz pravca Beograda ka Nišu. U suprotnom smeru saobraćaj je pojačan, ali nema gužve ni zadržavanja.

Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da zbog velikog broja vozila koja u tranzitu prolaze kroz Srbiju auto-putem, posebno deonicom ; Beograd – Niš koriste alternativne putne pravce, i da budu oprezni i obrate pažnju na radove na putu, poštuju ograničenja brzine i saobraćajnu signalizaciju.



U saopštenju JP Putevi Srbije navodi se da je zadržavanje na naplatnoj stanici Velika Plana - zbog radova na sanaciji mosta kod Velikog Orašja od 20 do 30 minuta.

Na naplatnoj stanici Nais - Niš čekanje je od 10 do 15 minuta, dok je na naplatnoj stanici Bubanj potok čekanje oko 15 minuta, a od podneva se očekuje povećan protok vozila.U saopštenju JP Putevi Srbije navodi se da se zbog radova na "rehabilitaciji dela auto-puta i uobičajenih sezonskih gužvi i velikog protoka vozila posebno, u smeru od Beograd ka jugu i jugoistoku, posebno ka Bugarskoj može desiti mestimično slabiji protok vozila na pojedinim mestima".

Gužve i na graničnim prelazima

Po podacima Uprave Granične policije, putnička vozila na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju čekaju više sati. Iz pravca Hrvatske na GP Šid na ulazu u zemlju se čeka 60-80 minuta.

Na GP Horgoš, puntička vozila na ulazu u Srbiju čekaju oko 90 minuta, a na izlasku oko dva sata. Preporuka je da se koriste manje frekventni granični prelazi.

Ka Crnoj Gori na GP Gostun zadržavanja su od 30 do 60 minuta. Na GP sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta, a slično vreme zadržavanja je i na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj na Gradini.

Preporuka je da se koriste manje frekventni granični prelazi.

Cisterna s pijaćom vodom na Batrovcima
- Javno preduzeće "Putevi Srbije" obezbedilo je cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci. Kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, cisterna s vodom je obezbeđena kako bi se olakšalo čekanje na visokoj temperaturi. I narednih vikenda, dok traje letnja sezona, biće obezbeđena cisterna sa pijaćom vodom na tom graničnom prelazu.

Izvor: Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar