Тони: Не видим некога попут Новака и Роџера!

Тони Надал, стриц и тренер шпанског тенисера Рафаела, изјавио је да не види играче који могу да наследе Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

Тенис 02.08.2015 | 20:00
Тони: Не видим некога попут Новака и Роџера!

Надал је истакао да су у последњих десетак година доминирала тројица играча, а томе у прилог иде и број међусобних мечева.

Ривалство Надала и Федерера многи сматрају највећим у историји (23-10 за Шпанца), али се у рачуницу умешао и Ђоковић који са Швајцарцем има 20-20, док против Рафе заостаје два тријумфа (23-21).

„Да, то се може десити. Тренутна ситуација је веома јединствена, али тако је било и када су играли Бјерн Борг и Џон Мекинро, или Борис Бекер. Године 2005. Федерер је био најјачи и шта се онда десило? Стигао је млади Рафаел и њих двојица су имали посебно ривалство које може да се пореди са оним фудбалским између Реал Мадрида и Барселоне, или Манчестер Јунајтеда и Ливерпула. Са једне стране Федерер са лепом игром и техником, а са друге Рафаел са јаком ’главом’ и физичким способностима. Њих двојица су добра комбинација за тенис“, рекао је Тони.

Међутим, крајем прошле деценије десио се нови веома важан тренутак.

„Онда је стигао још један сјајан играч – Новак Ђоковић. Чињеница да су њих тројица поделили готово све велике титуле између себе је добра за тенис јер пре турнира знате да ћете видети добро, или чак посебно финале. Погледајте само колико су пута њих тројица играли између себе. У надолазећој генерацији не видим никога попут Ђоковића и Федерера. Не знам да ли ће Кирјос, Кокинакис, Ћорић или Зверев бити у јакој конкуренцији. Ако успеју, без дилеме ће то бити веома добар тенис“, додао је Тони Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар