Toni: Ne vidim nekoga poput Novaka i Rodžera!

Toni Nadal, stric i trener španskog tenisera Rafaela, izjavio je da ne vidi igrače koji mogu da naslede Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Tenis 02.08.2015 | 20:00
Toni: Ne vidim nekoga poput Novaka i Rodžera!

Nadal je istakao da su u poslednjih desetak godina dominirala trojica igrača, a tome u prilog ide i broj međusobnih mečeva.

Rivalstvo Nadala i Federera mnogi smatraju najvećim u istoriji (23-10 za Španca), ali se u računicu umešao i Đoković koji sa Švajcarcem ima 20-20, dok protiv Rafe zaostaje dva trijumfa (23-21).

„Da, to se može desiti. Trenutna situacija je veoma jedinstvena, ali tako je bilo i kada su igrali Bjern Borg i Džon Mekinro, ili Boris Beker. Godine 2005. Federer je bio najjači i šta se onda desilo? Stigao je mladi Rafael i njih dvojica su imali posebno rivalstvo koje može da se poredi sa onim fudbalskim između Real Madrida i Barselone, ili Mančester Junajteda i Liverpula. Sa jedne strane Federer sa lepom igrom i tehnikom, a sa druge Rafael sa jakom ’glavom’ i fizičkim sposobnostima. Njih dvojica su dobra kombinacija za tenis“, rekao je Toni.

Međutim, krajem prošle decenije desio se novi veoma važan trenutak.

„Onda je stigao još jedan sjajan igrač – Novak Đoković. Činjenica da su njih trojica podelili gotovo sve velike titule između sebe je dobra za tenis jer pre turnira znate da ćete videti dobro, ili čak posebno finale. Pogledajte samo koliko su puta njih trojica igrali između sebe. U nadolazećoj generaciji ne vidim nikoga poput Đokovića i Federera. Ne znam da li će Kirjos, Kokinakis, Ćorić ili Zverev biti u jakoj konkurenciji. Ako uspeju, bez dileme će to biti veoma dobar tenis“, dodao je Toni Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar