Србија: За мјесец дана се утопило 18 непливача

- У Србији се у посљедњих мјесец дана утопило 18 непливача, речено је данас током показне вјежбе спасавања на води на Ади Циганлији, којој је присуствовао министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Србија 02.08.2015 | 14:54
Србија: За мјесец дана се утопило 18 непливача

Он је након вјежбе коју су извели припадници Првог ронилачког центра Жандармерије Србије, апеловао на грађане да не улазе у воду на неуређеним купалиштима и под дејством алкохола, а на родитеље да пазе на дјецу непливаче.

Стефановић је најавио да ће МУП, у сарадњи са специјалном антитерористичком јединицом и Жандармеријом, у августу и септембру организовати кампове и обуке у оквиру којих ће, између осталог, бити обуке о томе како се улази у воду, какви су поступци и које су мјере безбједности.

Командир Првог ронилачког центра Жандармерије Александар Кикош рекао је новинарима да највећих проблема има са непливачима и да се у посљедњих мјесец дана догодило 18 случајева утапања људи и дјеце који су непливачи.

Кикош је навео да је брз прелазак са плитког дијела ријеке у дубину, у којој више не могу да контролишу покрете, најчешћи разлог утапања.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

02.08.2015 15:21

Има ли то икакве везе с оним кроз шта Србија пролази, с вама напредњацима?

ОДГОВОРИТЕ