Srbija: Za mjesec dana se utopilo 18 neplivača

- U Srbiji se u posljednjih mjesec dana utopilo 18 neplivača, rečeno je danas tokom pokazne vježbe spasavanja na vodi na Adi Ciganliji, kojoj je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Srbija 02.08.2015 | 14:54
Srbija: Za mjesec dana se utopilo 18 neplivača

On je nakon vježbe koju su izveli pripadnici Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Srbije, apelovao na građane da ne ulaze u vodu na neuređenim kupalištima i pod dejstvom alkohola, a na roditelje da paze na djecu neplivače.

Stefanović je najavio da će MUP, u saradnji sa specijalnom antiterorističkom jedinicom i Žandarmerijom, u avgustu i septembru organizovati kampove i obuke u okviru kojih će, između ostalog, biti obuke o tome kako se ulazi u vodu, kakvi su postupci i koje su mjere bezbjednosti.

Komandir Prvog ronilačkog centra Žandarmerije Aleksandar Kikoš rekao je novinarima da najvećih problema ima sa neplivačima i da se u posljednjih mjesec dana dogodilo 18 slučajeva utapanja ljudi i djece koji su neplivači.

Kikoš je naveo da je brz prelazak sa plitkog dijela rijeke u dubinu, u kojoj više ne mogu da kontrolišu pokrete, najčešći razlog utapanja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

02.08.2015 15:21

Ima li to ikakve veze s onim kroz šta Srbija prolazi, s vama naprednjacima?

ODGOVORITE