Јунак дана - Стефан Ашковски: Не знадох да сам овако добар у нападу!

„Стојим иза тврдње да бих могао да играм у актуелној екипи Партизана“, каже крилни везиста Новог Пазара који је на спортску неправду узвратио спектакуларном утакмицом против „својих“ црно-белих.

Фудбал 02.08.2015 | 19:20
Јунак дана - Стефан Ашковски: Не знадох да сам овако добар у нападу!

Ништа се не дешава случајно. Ни у животу, а камоли фудбалу. Ако је тачно да постоји космичка правда, она која намири све и свакога, онда је Стефан Ашковски најбољи доказ те тврдње. Фудбалер са којим је Партизан пре четири године потписао професионални уговор и представио га као модерног бека, на коме ће градити будућност, а онда му никад нија дао праву шансу, показао је црно-белима, на за њих болан начин, какав је играч. Исто тако битно - какав је човек.

Репрезентативац Македоније постао је апослутни херој Новог Пазара, пошто је у утакмици са актуелним шампионом изнудио два једанаестерца, постигао два гола и потписао се испод величанственог тријумфа. Није га славио. Из поштовања према клубу који га је пре месец дана проследио на још једно доказивање далеко од Хумске 1.
„Партизан је мој клуб, у њему сам дословце порастао, провео осам прелепих година и све што знам о фудбалу дугујем црно-белима. То је разлог због којег нисам желео да се радујем. С друге стране, професионалац сам, играм за Нови Пазар свом снагом. Тако је било данас, тако ће бити свакој следећој утакмици, ко год да нам буде преко пута“, одважно ће за МОЗЗАРТ Спорт Стефан Ашковски (23), сигурно јунак дана у спортској Србији.

Додаје да се нада како његова партија неће уздрмати црно-беле:

„Без обзира на све, нарочито то што никад нисам добио шансу, Партизану желим све најбоље. Најпре да у среду елиминише Стеауу, касније се пласира у Лигу шампиона, а онда да одбрани титулу у Србији“.

Кад је пре месец дана долазио у Нови Пазар, Ашковски је скромно обећао само да ће давати све од себе, као и да му није јасно због чега није добио праву прилику у Хумској 1. У биографији има скромне три утакмице за Партизан (две у Купу Србије и завршетак првенственог дуела са Радничким из Крагујевца у ери Владимира Вермезовића) и оправдано питање - зашто код Вука Рашовића, Марка Николића и Зорана Милинковића никад није био бар резерва.
„Још док сам био на позајмицама у Доњем Срему и Напретку из Крушевца сматрао сам да сам заслужио бољи третман. Не љутим се ни на кога, нећу да упирем прстом, поготову што у Партизану има стручних људи који могу да процене ко и кад би требало да игра. Стварно то мислим, нема у мојим речима ироније. На мени је да играм што боље могу, а и сад стојим иза тврдње да бих могао да играм у актуленој екипи Партизана.“

Формиран је као бек, међутим, за разлику од претходних клубова, укључујући и норвешки Стромсгодсет, где је провео шест месеци, у Новом Пазару је крило. Ако је судити на основу меча са Партизаном, добро крило.
„Све је то заслуга тренера Новог Пазара Петра Курћубића коме морам да захвалим што ме је „гурнуо“ напред. Ни ја сам нисам знао да имам овакве офанзивне квалитете. Нити сам очекивао, а камоли планирао савршену утакмицу попут ове. Верујем да је ово начин на који ми Бог враћа за труд уложен током каријере, али би било погрешно кад бих се и ја и моји саиграчи задовољили победом над Партизаном. Имамо квалитет да играмо боље, мало смо касније комлетирали екипу, стигао сам и ја међу последњима, несрећно смо примили гол против Јавора на премијери за 0:1, али ово је доказ да можемо да играмо запажену улогу у Суперлиги“, закључио је Стефан Ашковски разговор за наш портал.

Коментари / 0

Оставите коментар