Junak dana - Stefan Aškovski: Ne znadoh da sam ovako dobar u napadu!

„Stojim iza tvrdnje da bih mogao da igram u aktuelnoj ekipi Partizana“, kaže krilni vezista Novog Pazara koji je na sportsku nepravdu uzvratio spektakularnom utakmicom protiv „svojih“ crno-belih.

Fudbal 02.08.2015 | 19:20
Junak dana - Stefan Aškovski: Ne znadoh da sam ovako dobar u napadu!

Ništa se ne dešava slučajno. Ni u životu, a kamoli fudbalu. Ako je tačno da postoji kosmička pravda, ona koja namiri sve i svakoga, onda je Stefan Aškovski najbolji dokaz te tvrdnje. Fudbaler sa kojim je Partizan pre četiri godine potpisao profesionalni ugovor i predstavio ga kao modernog beka, na kome će graditi budućnost, a onda mu nikad nija dao pravu šansu, pokazao je crno-belima, na za njih bolan način, kakav je igrač. Isto tako bitno - kakav je čovek.

Reprezentativac Makedonije postao je aposlutni heroj Novog Pazara, pošto je u utakmici sa aktuelnim šampionom iznudio dva jedanaesterca, postigao dva gola i potpisao se ispod veličanstvenog trijumfa. Nije ga slavio. Iz poštovanja prema klubu koji ga je pre mesec dana prosledio na još jedno dokazivanje daleko od Humske 1.
„Partizan je moj klub, u njemu sam doslovce porastao, proveo osam prelepih godina i sve što znam o fudbalu dugujem crno-belima. To je razlog zbog kojeg nisam želeo da se radujem. S druge strane, profesionalac sam, igram za Novi Pazar svom snagom. Tako je bilo danas, tako će biti svakoj sledećoj utakmici, ko god da nam bude preko puta“, odvažno će za MOZZART Sport Stefan Aškovski (23), sigurno junak dana u sportskoj Srbiji.

Dodaje da se nada kako njegova partija neće uzdrmati crno-bele:

„Bez obzira na sve, naročito to što nikad nisam dobio šansu, Partizanu želim sve najbolje. Najpre da u sredu eliminiše Steauu, kasnije se plasira u Ligu šampiona, a onda da odbrani titulu u Srbiji“.

Kad je pre mesec dana dolazio u Novi Pazar, Aškovski je skromno obećao samo da će davati sve od sebe, kao i da mu nije jasno zbog čega nije dobio pravu priliku u Humskoj 1. U biografiji ima skromne tri utakmice za Partizan (dve u Kupu Srbije i završetak prvenstvenog duela sa Radničkim iz Kragujevca u eri Vladimira Vermezovića) i opravdano pitanje - zašto kod Vuka Rašovića, Marka Nikolića i Zorana Milinkovića nikad nije bio bar rezerva.
„Još dok sam bio na pozajmicama u Donjem Sremu i Napretku iz Kruševca smatrao sam da sam zaslužio bolji tretman. Ne ljutim se ni na koga, neću da upirem prstom, pogotovu što u Partizanu ima stručnih ljudi koji mogu da procene ko i kad bi trebalo da igra. Stvarno to mislim, nema u mojim rečima ironije. Na meni je da igram što bolje mogu, a i sad stojim iza tvrdnje da bih mogao da igram u aktulenoj ekipi Partizana.“

Formiran je kao bek, međutim, za razliku od prethodnih klubova, uključujući i norveški Stromsgodset, gde je proveo šest meseci, u Novom Pazaru je krilo. Ako je suditi na osnovu meča sa Partizanom, dobro krilo.
„Sve je to zasluga trenera Novog Pazara Petra Kurćubića kome moram da zahvalim što me je „gurnuo“ napred. Ni ja sam nisam znao da imam ovakve ofanzivne kvalitete. Niti sam očekivao, a kamoli planirao savršenu utakmicu poput ove. Verujem da je ovo način na koji mi Bog vraća za trud uložen tokom karijere, ali bi bilo pogrešno kad bih se i ja i moji saigrači zadovoljili pobedom nad Partizanom. Imamo kvalitet da igramo bolje, malo smo kasnije komletirali ekipu, stigao sam i ja među poslednjima, nesrećno smo primili gol protiv Javora na premijeri za 0:1, ali ovo je dokaz da možemo da igramo zapaženu ulogu u Superligi“, zaključio je Stefan Aškovski razgovor za naš portal.

Komentari / 0

Ostavite komentar