Волфсбургу Суперкуп Њемачке против Бајерна!

Лордов трофеј: Волфзбург срушио Бајерн, Бендтнер изједначио у 89. минуту, па матирао Баварце у пенал серији! Невероватни Данац ушао у 70. минуту уместо Баса Доста, а онда био творац историјског славља на Фолксваген арени.

Фудбал 02.08.2015 | 14:00
Волфсбургу Суперкуп Њемачке против Бајерна!

Никлас Бендтнер фудбал можда не доживљава на начин на који би то требало да чини, али се вечерас још једном уписао у његову историју, а посебно у историју Волфзбурга, коме је вечерас у клупске витрине донео први трофеј Суперкупа Немачке и то победом над великим минхенским Бајерном у узбудљивој пенал серији - 5:4 (1:1, 0:0).

Бендтнер је у игру на овој утакмици ушао у 70. минуту уместо Баса Доста, Бајерн је током комплетног тока утакмице био квалитетнији ривал, што је крунисао у 49. минуту голом Аријена Робена, али је његовим играчима концетрација пала у последњим тренуцима меча, што је високи Данац сурово казнио.

Бендтнера је у 89. минуту сјајно пронашао Кевин де Брујне, а овај је испред Боатенга матирао немоћног Нојера. Некадашњем играчу Арсенала било је суђено да одлучује и у пенал серији. Пети једанаестерац је извео буквално перфектно и погодио горњи десни угао гола Мануела Нојера, за огромно славље на Фолксваген арени.

Све пре тих последњим минута утакмице прошло је у знаку Бајерна. За разлику од прошле сезоне када је прилично олако овај трофеј препустио Борусији из Дортмунда, Ђозеп Гвардиола је овога пута био одлучан да га однесе за Минхен.

Баварци су домаћина напали од буквално од самог старта утакмице. Ређале су се шансе Дагласа Косте, Левандовског, Милера и Робена, али се лопта закопрцала у мрежи домаћина само на старту другог плувремена, што се на крају испоставило недовољним за освајање овог трофеја.

Ипак, и поред чињенице да је Волфзбургу припао Суперкуп, јасно је да ће Бајерн бити главни фаворит за одбрану Бундеслике и Купа Немачке, јер има убедљиво најквалитетнији тим у Немачкој.

Коментари / 0

Оставите коментар