Volfsburgu Superkup Njemačke protiv Bajerna!

Lordov trofej: Volfzburg srušio Bajern, Bendtner izjednačio u 89. minutu, pa matirao Bavarce u penal seriji! Neverovatni Danac ušao u 70. minutu umesto Basa Dosta, a onda bio tvorac istorijskog slavlja na Folksvagen areni.

Fudbal 02.08.2015 | 14:00
Volfsburgu Superkup Njemačke protiv Bajerna!

Niklas Bendtner fudbal možda ne doživljava na način na koji bi to trebalo da čini, ali se večeras još jednom upisao u njegovu istoriju, a posebno u istoriju Volfzburga, kome je večeras u klupske vitrine doneo prvi trofej Superkupa Nemačke i to pobedom nad velikim minhenskim Bajernom u uzbudljivoj penal seriji - 5:4 (1:1, 0:0).

Bendtner je u igru na ovoj utakmici ušao u 70. minutu umesto Basa Dosta, Bajern je tokom kompletnog toka utakmice bio kvalitetniji rival, što je krunisao u 49. minutu golom Arijena Robena, ali je njegovim igračima koncetracija pala u poslednjim trenucima meča, što je visoki Danac surovo kaznio.

Bendtnera je u 89. minutu sjajno pronašao Kevin de Brujne, a ovaj je ispred Boatenga matirao nemoćnog Nojera. Nekadašnjem igraču Arsenala bilo je suđeno da odlučuje i u penal seriji. Peti jedanaesterac je izveo bukvalno perfektno i pogodio gornji desni ugao gola Manuela Nojera, za ogromno slavlje na Folksvagen areni.

Sve pre tih poslednjim minuta utakmice prošlo je u znaku Bajerna. Za razliku od prošle sezone kada je prilično olako ovaj trofej prepustio Borusiji iz Dortmunda, Đozep Gvardiola je ovoga puta bio odlučan da ga odnese za Minhen.

Bavarci su domaćina napali od bukvalno od samog starta utakmice. Ređale su se šanse Daglasa Koste, Levandovskog, Milera i Robena, ali se lopta zakoprcala u mreži domaćina samo na startu drugog pluvremena, što se na kraju ispostavilo nedovoljnim za osvajanje ovog trofeja.

Ipak, i pored činjenice da je Volfzburgu pripao Superkup, jasno je da će Bajern biti glavni favorit za odbranu Bundeslike i Kupa Nemačke, jer ima ubedljivo najkvalitetniji tim u Nemačkoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar