ПЛ БиХ: Борац скинуо ''мостарски мрак''!

Бањалучки Борац у седмом узастопном покушају постигао је гол у мостарским Врапчићима против Вележа и освојио један бод у суботу у другом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине (1:1).

Фудбал 02.08.2015 | 12:00
ПЛ БиХ: Борац скинуо ''мостарски мрак''!

Традиције постоје да би се рушиле, рекао је тренер Бањалучана Владо Јагодић у најави утакмице у Мостару алудирајући на велики неуспјешни низ црвено-плавих - од 2006. године, "Великан из Платонове" није дао гол у Мостару, а посљедњи пут су освојили бод прије четири године (0:0)...

До суботе поподне, 1. августа 2015. године.

Борац је губио и данас од 51. минута, када је мрежу Бранислава Ружића погодио Горан Матић након што се изборио за простор између двојице дефанзиваца црвено-плавих и рутински погодио супротан угао послије дубинске лопте Самира Мерзића.

Имали су изабраници Владе Јагодића своје прилике у Врапчићима, али нису били прецизни у неколико опасних ситуација испред голмана Аднана Бобића. Додуше, играло се по изузетно високој температури од 38 степени и ту треба тражити разлоге мањка концентрације у кључним тренуцима.

И онда у другом дијелу другог полувремена су гости кренули опасније ка мрежи Вележа, Тони Јовић је наговијестио погодак својим "маказицама" да би у 86. минуту један "отпадак" поспремио иза леђа Аднана Бобића за 1:1.

Могао је Борац и до побједе у финишу, али је до цијелог плијена могао и Вележ, па је чини се реми био и најреалнији исход дербија у Мостару.

Сличан меч виђен је и у Источном Сарајеву, гдје је као домаћин Олимпик дочекао Челик из Зенице. "Вукови" су до предности стигли практично у првом нападу кад је властиту мрежу послије центаршута Сулејмана Смајића погодио Семир Бајрактаревић.

Тај резултат стајао је на семафору све до посљедњег минута утакмице када је еврогол са 40 метара из слободног ударца постигао Бењамин Чолић за велико славље Зеничана.

Мостарски Зрињски је до побједе над Дрином у Зворнику стигао у самом финишу утакмице. Изабраници Винка Мариновића су били бољи ривал од домаћина, али су тек у 81. минуту успјели да затресу мрежу преко Невена Лаштре, којег је одлично упослио Горан Закарић.

"Племићи" су до другог тријумфа ове сезоне стигли са играчем мање јер је у 60. минуту искључен Анто Радељић.

Побједу је извојевала и Слобода над приједорским Рударом (2:1), а нови премијерлигаш Младост Добој Какањ је ремизирао против Славије (1:1).


Премијер лига БиХ, друго коло

ОЛИМПИК - ЧЕЛИК 1:1 (1:0)

/Бајрактаревић 2 аутогол - Чолић 90/

ВЕЛЕЖ - БОРАЦ 1:1 (0:0)

/Матић 51 - Јовић 86/

СЛОБОДА - РУДАР ПРИЈЕДОР 2:1(2:0)

/Ахметовић 36, Морањкић 41 - Арежина 55/

МЛАДОСТ ДОБОЈ КАКАЊ - СЛАВИЈА 1:1(0:0)

/Дилавер 58 - Ровчанин 55/

ДРИНА - ЗРИЊСКИ 0:1

/Лаштро 81/

Недјеља

ТРАВНИК - САРАЈЕВО (17 х)

ЖЕЉЕЗНИЧАР - РАДНИК (17.30 х)

ШИРОКИ БРИЈЕГ - ВИТЕЗ (20.30 х)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јовић

02.08.2015 10:40

Браво Јовићу мајсторе. Штета за Кољићеве промашаје зицера, ладно смо могли добити и у Мостару

ОДГОВОРИТЕ