PL BiH: Borac skinuo ''mostarski mrak''!

Banjalučki Borac u sedmom uzastopnom pokušaju postigao je gol u mostarskim Vrapčićima protiv Veleža i osvojio jedan bod u subotu u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:1).

Fudbal 02.08.2015 | 12:00
PL BiH: Borac skinuo ''mostarski mrak''!

Tradicije postoje da bi se rušile, rekao je trener Banjalučana Vlado Jagodić u najavi utakmice u Mostaru aludirajući na veliki neuspješni niz crveno-plavih - od 2006. godine, "Velikan iz Platonove" nije dao gol u Mostaru, a posljednji put su osvojili bod prije četiri godine (0:0)...

Do subote popodne, 1. avgusta 2015. godine.

Borac je gubio i danas od 51. minuta, kada je mrežu Branislava Ružića pogodio Goran Matić nakon što se izborio za prostor između dvojice defanzivaca crveno-plavih i rutinski pogodio suprotan ugao poslije dubinske lopte Samira Merzića.

Imali su izabranici Vlade Jagodića svoje prilike u Vrapčićima, ali nisu bili precizni u nekoliko opasnih situacija ispred golmana Adnana Bobića. Doduše, igralo se po izuzetno visokoj temperaturi od 38 stepeni i tu treba tražiti razloge manjka koncentracije u ključnim trenucima.

I onda u drugom dijelu drugog poluvremena su gosti krenuli opasnije ka mreži Veleža, Toni Jović je nagovijestio pogodak svojim "makazicama" da bi u 86. minutu jedan "otpadak" pospremio iza leđa Adnana Bobića za 1:1.

Mogao je Borac i do pobjede u finišu, ali je do cijelog plijena mogao i Velež, pa je čini se remi bio i najrealniji ishod derbija u Mostaru.

Sličan meč viđen je i u Istočnom Sarajevu, gdje je kao domaćin Olimpik dočekao Čelik iz Zenice. "Vukovi" su do prednosti stigli praktično u prvom napadu kad je vlastitu mrežu poslije centaršuta Sulejmana Smajića pogodio Semir Bajraktarević.

Taj rezultat stajao je na semaforu sve do posljednjeg minuta utakmice kada je evrogol sa 40 metara iz slobodnog udarca postigao Benjamin Čolić za veliko slavlje Zeničana.

Mostarski Zrinjski je do pobjede nad Drinom u Zvorniku stigao u samom finišu utakmice. Izabranici Vinka Marinovića su bili bolji rival od domaćina, ali su tek u 81. minutu uspjeli da zatresu mrežu preko Nevena Laštre, kojeg je odlično uposlio Goran Zakarić.

"Plemići" su do drugog trijumfa ove sezone stigli sa igračem manje jer je u 60. minutu isključen Anto Radeljić.

Pobjedu je izvojevala i Sloboda nad prijedorskim Rudarom (2:1), a novi premijerligaš Mladost Doboj Kakanj je remizirao protiv Slavije (1:1).


Premijer liga BiH, drugo kolo

OLIMPIK - ČELIK 1:1 (1:0)

/Bajraktarević 2 autogol - Čolić 90/

VELEŽ - BORAC 1:1 (0:0)

/Matić 51 - Jović 86/

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR 2:1(2:0)

/Ahmetović 36, Moranjkić 41 - Arežina 55/

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA 1:1(0:0)

/Dilaver 58 - Rovčanin 55/

DRINA - ZRINJSKI 0:1

/Laštro 81/

Nedjelja

TRAVNIK - SARAJEVO (17 h)

ŽELJEZNIČAR - RADNIK (17.30 h)

ŠIROKI BRIJEG - VITEZ (20.30 h)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jović

02.08.2015 10:40

Bravo Joviću majstore. Šteta za Koljićeve promašaje zicera, ladno smo mogli dobiti i u Mostaru

ODGOVORITE