Галијани: Михајловић је као Капело!

Велика похвала за бившег селектора Србије. Треба је само оправдати на терену.

Фудбал 03.08.2015 | 09:20
Галијани: Михајловић је као Капело!

Комплимент какав се ретко добија. Извршни директор Милана Адријано Галијани упоредио је Синишу Михајловића са чувеним Фабиом Капелом, који можда последњих година и није блистао као селектор Русије и Енглеске, али је крајем 20. и почетком 21. века важио за једног од пет најбољих тренера у свету фудбала.

Уосталом четири пута је био првак Серије А са Миланом, још једном са Ромом, два пута најбољи у Шпанији са Реалом. И као круна оних 4:0 против Барселоне у финалу Лиге шампиона 1994. године. Мало ко може да се похвали таквим учинком. Галијани је уверен да је Михајловић калибар да направи подједнако велику каријеру.
"Људи ме питају на коју ме генерацију подсећа овај Синишин Милан. Мој одговор је на ону Капелову. Сваки тренер има своју причу, али видим сличности у њима", рекао је Галијани, задоовљан после турнеје у Кини где су Росонери савладали градског ривала Интер са 1:0, а потом тек после пенала изгубили од Реала.
"Видели смо добар Милан. Заиста добар Милан. И морамо да будемо срећни. Играли смо заиста добро и због тога очекујемо и добру сезону. На две утакмице нисмо примили гол. То се дуго није десило", коментарише Галијани.

На питање о Златану Ибрахимовићу само се насмејао и отишао, па се италијански медији данас више баве Алесиом Ромањолијем. Милан је наводно повећао понуду и сада Роми нуди 28.000.000 евра. Вучица је до сада тражила 30.000.000, па се чини да је договор близу. Раније се писало да је Рома прихватила Наполијевих 28.000.000 евра за 20-годишњег штопера, али да је сам играч одбио селидбу на југ Италије. После одличне сарадње у Сампдорији прошле сезоне жели само код Михајловића. А Роми је новац потребан како би купила Едина Џека из Манчестер Ситија.

Коментари / 0

Оставите коментар