Galijani: Mihajlović je kao Kapelo!

Velika pohvala za bivšeg selektora Srbije. Treba je samo opravdati na terenu.

Fudbal 03.08.2015 | 09:20
Galijani: Mihajlović je kao Kapelo!

Kompliment kakav se retko dobija. Izvršni direktor Milana Adrijano Galijani uporedio je Sinišu Mihajlovića sa čuvenim Fabiom Kapelom, koji možda poslednjih godina i nije blistao kao selektor Rusije i Engleske, ali je krajem 20. i početkom 21. veka važio za jednog od pet najboljih trenera u svetu fudbala.

Uostalom četiri puta je bio prvak Serije A sa Milanom, još jednom sa Romom, dva puta najbolji u Španiji sa Realom. I kao kruna onih 4:0 protiv Barselone u finalu Lige šampiona 1994. godine. Malo ko može da se pohvali takvim učinkom. Galijani je uveren da je Mihajlović kalibar da napravi podjednako veliku karijeru.
"Ljudi me pitaju na koju me generaciju podseća ovaj Sinišin Milan. Moj odgovor je na onu Kapelovu. Svaki trener ima svoju priču, ali vidim sličnosti u njima", rekao je Galijani, zadoovljan posle turneje u Kini gde su Rosoneri savladali gradskog rivala Inter sa 1:0, a potom tek posle penala izgubili od Reala.
"Videli smo dobar Milan. Zaista dobar Milan. I moramo da budemo srećni. Igrali smo zaista dobro i zbog toga očekujemo i dobru sezonu. Na dve utakmice nismo primili gol. To se dugo nije desilo", komentariše Galijani.

Na pitanje o Zlatanu Ibrahimoviću samo se nasmejao i otišao, pa se italijanski mediji danas više bave Alesiom Romanjolijem. Milan je navodno povećao ponudu i sada Romi nudi 28.000.000 evra. Vučica je do sada tražila 30.000.000, pa se čini da je dogovor blizu. Ranije se pisalo da je Roma prihvatila Napolijevih 28.000.000 evra za 20-godišnjeg štopera, ali da je sam igrač odbio selidbu na jug Italije. Posle odlične saradnje u Sampdoriji prošle sezone želi samo kod Mihajlovića. A Romi je novac potreban kako bi kupila Edina Džeka iz Mančester Sitija.

Komentari / 0

Ostavite komentar