Видео анализа: Гол из офсајда, чист пенал и незаслужен црвени!

Фудбалери Црвене звезде и нишког Радничког ремизирали су у петак увече 1:1, а тај меч поново је изазвао много контроверзи.

Фудбал 01.08.2015 | 18:40
Видео анализа: Гол из офсајда, чист пенал и незаслужен црвени!

Звезда је одиграла још једну очајну утакмицу, док је Раднички делило само неколико минута до велике и заслужене победе.

Гости из Ниша повели су у 36. минуту преко Лазара Росића који је десетак минута пре тога ушао у игру уместо повређеног Булатовића. Он је сјајно скочио после корнера Ђуричковића и искористио очајну реакцију Мамадуа Мбођа и Предрага Рајковића.

Дефанзивац гостију прославио је гол тако што је стао испред једног фоторепортера, клекнуо и ставио палац у уста, вероватно желећи да посвети гол трудној девојци. Тада је судија Бојан Николић направио прву велику грешку јер му је показао жути картон због „непримереног славља“.

Тај детаљ био је један од кључних за коначан резултат утакмице пошто је Росић добио другу јавну опомену у 60. минуту и Нишлије су последњих пола сата играле са играчем мање. Након дуела на десној страни терена остао је да лежи на трави, а потом је дошло до кошкања са тренером голмана Звезде (такође искључен) због чега је кажњен другим жутим картоном. Потом је искључен и један од представника гостију због приговора.

Од тог тренутка уследила је велика иницијатива Црвене звезде, али без већег успеха све до самог финиша меча. У 89. минуту ’црвено-бели’ су изједначили резултат на 1:1 преко Луке Јовића који је био у офсајду.

Грујић је на другој стативи пронашао Мбођа који је избегао офсајд – дефанзивац је вратио лопту у петерац до Вукашина Јовановића који је такође био у дозвољеној позицији, али је након његовог контакта са лоптом она дошла до нападача који је био најближи голману Јовановићу.

Два минута касније изабраници ’Грофа’ Божовића имали су прилику да направе нови преокрет када је судија Николић, овога пута потпуно заслужено, показао на белу тачку после фаула Бојана Ђорђевића над Бруном Матосом. Николић је могао да врати извођача јер је чувар мреже излетео са гол линије, али је у исто време Марко Петковић, који је имао шансу после одбране, био у казненом простору много пре ударца.

Ипак, чувар мреже гостију зауставио је шут Катаија и тако сачувао велики бод својој екипи, која може сматрати да је оштећена на стадиону ’Рајко Митић’. Осим споменутих грешака, главни арбитар пропустио је да казни насртај Вукашина Јовановића на противника, као и ударац Катаија на самом почетку меча.

Незадовољство је показао и велики број навијача Црвене звезде повицима „Управа напоље“, док је тренер Божовић истакао да не форсира Вукана Савићевића и Џошуу Паркера.

Коментари / 0

Оставите коментар