Video analiza: Gol iz ofsajda, čist penal i nezaslužen crveni!

Fudbaleri Crvene zvezde i niškog Radničkog remizirali su u petak uveče 1:1, a taj meč ponovo je izazvao mnogo kontroverzi.

Fudbal 01.08.2015 | 18:40
Video analiza: Gol iz ofsajda, čist penal i nezaslužen crveni!

Zvezda je odigrala još jednu očajnu utakmicu, dok je Radnički delilo samo nekoliko minuta do velike i zaslužene pobede.

Gosti iz Niša poveli su u 36. minutu preko Lazara Rosića koji je desetak minuta pre toga ušao u igru umesto povređenog Bulatovića. On je sjajno skočio posle kornera Đuričkovića i iskoristio očajnu reakciju Mamadua Mbođa i Predraga Rajkovića.

Defanzivac gostiju proslavio je gol tako što je stao ispred jednog fotoreportera, kleknuo i stavio palac u usta, verovatno želeći da posveti gol trudnoj devojci. Tada je sudija Bojan Nikolić napravio prvu veliku grešku jer mu je pokazao žuti karton zbog „neprimerenog slavlja“.

Taj detalj bio je jedan od ključnih za konačan rezultat utakmice pošto je Rosić dobio drugu javnu opomenu u 60. minutu i Nišlije su poslednjih pola sata igrale sa igračem manje. Nakon duela na desnoj strani terena ostao je da leži na travi, a potom je došlo do koškanja sa trenerom golmana Zvezde (takođe isključen) zbog čega je kažnjen drugim žutim kartonom. Potom je isključen i jedan od predstavnika gostiju zbog prigovora.

Od tog trenutka usledila je velika inicijativa Crvene zvezde, ali bez većeg uspeha sve do samog finiša meča. U 89. minutu ’crveno-beli’ su izjednačili rezultat na 1:1 preko Luke Jovića koji je bio u ofsajdu.

Grujić je na drugoj stativi pronašao Mbođa koji je izbegao ofsajd – defanzivac je vratio loptu u peterac do Vukašina Jovanovića koji je takođe bio u dozvoljenoj poziciji, ali je nakon njegovog kontakta sa loptom ona došla do napadača koji je bio najbliži golmanu Jovanoviću.

Dva minuta kasnije izabranici ’Grofa’ Božovića imali su priliku da naprave novi preokret kada je sudija Nikolić, ovoga puta potpuno zasluženo, pokazao na belu tačku posle faula Bojana Đorđevića nad Brunom Matosom. Nikolić je mogao da vrati izvođača jer je čuvar mreže izleteo sa gol linije, ali je u isto vreme Marko Petković, koji je imao šansu posle odbrane, bio u kaznenom prostoru mnogo pre udarca.

Ipak, čuvar mreže gostiju zaustavio je šut Kataija i tako sačuvao veliki bod svojoj ekipi, koja može smatrati da je oštećena na stadionu ’Rajko Mitić’. Osim spomenutih grešaka, glavni arbitar propustio je da kazni nasrtaj Vukašina Jovanovića na protivnika, kao i udarac Kataija na samom početku meča.

Nezadovoljstvo je pokazao i veliki broj navijača Crvene zvezde povicima „Uprava napolje“, dok je trener Božović istakao da ne forsira Vukana Savićevića i Džošuu Parkera.

Komentari / 0

Ostavite komentar