Најава - Суперкуп Француске: Арсенал им дао шест, колико ће ПСЖ?!

ПСЖ је фаворит у борби за трофеј Суперкупа Француске против Лиона, који је недавно претрпео катастрофу на Емирејтс купу.

Фудбал 01.08.2015 | 15:40
Најава - Суперкуп Француске: Арсенал им дао шест, колико ће ПСЖ?!

Прошле сезоне нико се томе није надао од младог тима Лиона. А опет смо у финишу првенствене трке гледали јурњаву мачке и миша око првог места на табели. Фудбалско чудо на крају се није десило. Титулу је освојио искуснији, богатији, па и квалитетнији Пари Сен Жермен. Пред излазак на циљну равнину, када су Свеци већ имали велику предност, чувени француску стратег Жерар Улије је рекао оно што нико није желео:

„Чак и да је све отворено, Пари Сен Жермен има 80 одсто шансе да савлада Лион.“

Погодио је. Титула је остала у Паризу. Млади тим Ибера Фурнијеа није издржао шампионску трку. Али 90 минута жестоке борбе би могао. И ту ипак има оно „али“. Откако је лета 2012. године доласком Златана Ибрахимовића почео вртоглави успон Светаца, Лион баш и нема среће у сусретима против све јачег ПСЖ-а. У седам каснијих сусрета добио је само један, изгубио четири.

Међутим, почетак такмичарске сезоне у оквиру Суперкупа Француске не долази у најбоље време ни по номиналне домаћине из Париза (играће се у Монтреалу у Канади, 21.00). Због обавеза на Копа Америка Лоран Блан добар део припрема није могао да рачуна на Јужноамериканце Единсона Каванија, Езекијела Лавеција, Хавијера Пастореа, Бразилце Давида Луиза, Тијага Силву... Сви они су у погону, али не 100 одсто фит, а Свеци овог лета нису били посебно активни на фудбалској пијаци.

Лион је играо по Европи. Из Марсеља довео искусног левог бека Жеремија Морела, највећи посао обавио задржавши Александра Лаказета, прошле сезоне најбољи стрелац Лиге 1, а конкуренцију у навали значајно појачао довођењем Клаудија Бовуа, који је лане постигао 27 голова у дресу не претерано ефикасног Генгана. Помоћ у навали биће добродошла Фурнијеу, пошто је његов тим у пет контролних мечева постигао само два гола, оба против Милана. Ни одбрана не делује убедљиво. Дебакл од 0:6 у тест мечу против Арсенала не даје навијачима клуба са Жерлана право да се превише бусају у груди.

ПСЖ НА ПРИПРЕМАМА

Винер 3:0
Бенфика 3:2
ПСЖ 4:2

ЛИОН НА ПРИПРЕМАМА

Сион 0:1
ПСВ 0:2
Милан 2:1
Арсенал 0:6
Виљареал 0:2

Коментари / 0

Оставите коментар