Najava - Superkup Francuske: Arsenal im dao šest, koliko će PSŽ?!

PSŽ je favorit u borbi za trofej Superkupa Francuske protiv Liona, koji je nedavno pretrpeo katastrofu na Emirejts kupu.

Fudbal 01.08.2015 | 15:40
Najava - Superkup Francuske: Arsenal im dao šest, koliko će PSŽ?!

Prošle sezone niko se tome nije nadao od mladog tima Liona. A opet smo u finišu prvenstvene trke gledali jurnjavu mačke i miša oko prvog mesta na tabeli. Fudbalsko čudo na kraju se nije desilo. Titulu je osvojio iskusniji, bogatiji, pa i kvalitetniji Pari Sen Žermen. Pred izlazak na ciljnu ravninu, kada su Sveci već imali veliku prednost, čuveni francusku strateg Žerar Ulije je rekao ono što niko nije želeo:

„Čak i da je sve otvoreno, Pari Sen Žermen ima 80 odsto šanse da savlada Lion.“

Pogodio je. Titula je ostala u Parizu. Mladi tim Ibera Furnijea nije izdržao šampionsku trku. Ali 90 minuta žestoke borbe bi mogao. I tu ipak ima ono „ali“. Otkako je leta 2012. godine dolaskom Zlatana Ibrahimovića počeo vrtoglavi uspon Svetaca, Lion baš i nema sreće u susretima protiv sve jačeg PSŽ-a. U sedam kasnijih susreta dobio je samo jedan, izgubio četiri.

Međutim, početak takmičarske sezone u okviru Superkupa Francuske ne dolazi u najbolje vreme ni po nominalne domaćine iz Pariza (igraće se u Montrealu u Kanadi, 21.00). Zbog obaveza na Kopa Amerika Loran Blan dobar deo priprema nije mogao da računa na Južnoamerikance Edinsona Kavanija, Ezekijela Lavecija, Havijera Pastorea, Brazilce Davida Luiza, Tijaga Silvu... Svi oni su u pogonu, ali ne 100 odsto fit, a Sveci ovog leta nisu bili posebno aktivni na fudbalskoj pijaci.

Lion je igrao po Evropi. Iz Marselja doveo iskusnog levog beka Žeremija Morela, najveći posao obavio zadržavši Aleksandra Lakazeta, prošle sezone najbolji strelac Lige 1, a konkurenciju u navali značajno pojačao dovođenjem Klaudija Bovua, koji je lane postigao 27 golova u dresu ne preterano efikasnog Gengana. Pomoć u navali biće dobrodošla Furnijeu, pošto je njegov tim u pet kontrolnih mečeva postigao samo dva gola, oba protiv Milana. Ni odbrana ne deluje ubedljivo. Debakl od 0:6 u test meču protiv Arsenala ne daje navijačima kluba sa Žerlana pravo da se previše busaju u grudi.

PSŽ NA PRIPREMAMA

Viner 3:0
Benfika 3:2
PSŽ 4:2

LION NA PRIPREMAMA

Sion 0:1
PSV 0:2
Milan 2:1
Arsenal 0:6
Viljareal 0:2

Komentari / 0

Ostavite komentar