Најава - Суперкуп Њемачке: Како против силе из Минхена?

Две најбоље немачке екипе из прошле сезоне вечерас од 20.30 на Фолксваген арени направиће најбољу могућу увертиру почетку Бундеслиге.

Фудбал 01.08.2015 | 15:00
Најава - Суперкуп Њемачке: Како против силе из Минхена?

Бајерн и у ову сезону улази као главни претендент за освајање свих трофеја, али то у Суперкупу не мора ништа да значи, баш као што није ни прошле године, када је Борусија из Дортмунда прилично лагано нокаутирала Баварце, а онда одиграла једну од најлошијих сезона у последњој деценији. Овај пут у Суперкупу наспрам тима Ђозепа Гвардиоле стаће опасно добри Волфзбург (20.30).

Вукови су јачи него прошле сезоне, пошто је из Менхенгладбаха дошао феноменални Макс Крузе, али силно се појачао и минхенски великан који је након Свена Урлиха, Џошуе Кимиха и Дагласа Косте, у уторак комплетирао и највећи трансфер овог лета, а то је долазак Артура Видала из торинског Јувентуса.

Ипак, Гвардиола се сасвим сигурно неће залетати у овој утакмици, већ ће му послужити да испроба још неколико играча и увери се да ли су у могућности да изнесу значајан терет у току дугачке сезоне. За Дитера Хекинга не можемо да гарантујемо какву ће поставу извести на терен, али му је сасвим сигурно и те како стало да зада ударац моћном ривалу.

Прошле сезоне Волфзбург је на свом терену демолирао Бајерн са убедљивих 4:1, тако да је јасно колико тежак посао чека Баварце, али пре тога клуб из Минхена није осетио горчину пораза у међусобним мечевима пуних шест година.

Волфзбург није баш блистао у припремном периоду, савладао је Цирих и играо нерешено с Ајаксом, док је главне провере имао на недавно завршеном Емирејтс купу, где је поражен од Виљареала (1:2) и Арсенала (0:1). Баварце је неколико дана пре Суперкупа после бољег извођења једанаестераца савладао кинески Гуангџоу, док су пре тога у пријатељским окршајима били бољи од Интера (1:0) и Валенсије (4:1).

У досадашњој историји Бајерн је четири пута освајао Суперкуп, док се Волфзбург само једном борио за трофеј и то 2009. године када је поражен од Вердера 1:2.

ВОЛФЗБУРГ НА ПРИПРЕМАМА

Ајакс 1:1
Цирих 4:2
Виљареал 1:2
Арсенал 0:1

БАЈЕРН НА ПРИПРЕМАМА

Валенсија 4:1
Интер 1:0
Гуангдожу 0:0 (пеналима 4:5)

Коментари / 0

Оставите коментар