Najava - Superkup Njemačke: Kako protiv sile iz Minhena?

Dve najbolje nemačke ekipe iz prošle sezone večeras od 20.30 na Folksvagen areni napraviće najbolju moguću uvertiru početku Bundeslige.

Fudbal 01.08.2015 | 15:00
Najava - Superkup Njemačke: Kako protiv sile iz Minhena?

Bajern i u ovu sezonu ulazi kao glavni pretendent za osvajanje svih trofeja, ali to u Superkupu ne mora ništa da znači, baš kao što nije ni prošle godine, kada je Borusija iz Dortmunda prilično lagano nokautirala Bavarce, a onda odigrala jednu od najlošijih sezona u poslednjoj deceniji. Ovaj put u Superkupu naspram tima Đozepa Gvardiole staće opasno dobri Volfzburg (20.30).

Vukovi su jači nego prošle sezone, pošto je iz Menhengladbaha došao fenomenalni Maks Kruze, ali silno se pojačao i minhenski velikan koji je nakon Svena Urliha, Džošue Kimiha i Daglasa Koste, u utorak kompletirao i najveći transfer ovog leta, a to je dolazak Artura Vidala iz torinskog Juventusa.

Ipak, Gvardiola se sasvim sigurno neće zaletati u ovoj utakmici, već će mu poslužiti da isproba još nekoliko igrača i uveri se da li su u mogućnosti da iznesu značajan teret u toku dugačke sezone. Za Ditera Hekinga ne možemo da garantujemo kakvu će postavu izvesti na teren, ali mu je sasvim sigurno i te kako stalo da zada udarac moćnom rivalu.

Prošle sezone Volfzburg je na svom terenu demolirao Bajern sa ubedljivih 4:1, tako da je jasno koliko težak posao čeka Bavarce, ali pre toga klub iz Minhena nije osetio gorčinu poraza u međusobnim mečevima punih šest godina.

Volfzburg nije baš blistao u pripremnom periodu, savladao je Cirih i igrao nerešeno s Ajaksom, dok je glavne provere imao na nedavno završenom Emirejts kupu, gde je poražen od Viljareala (1:2) i Arsenala (0:1). Bavarce je nekoliko dana pre Superkupa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao kineski Guangdžou, dok su pre toga u prijateljskim okršajima bili bolji od Intera (1:0) i Valensije (4:1).

U dosadašnjoj istoriji Bajern je četiri puta osvajao Superkup, dok se Volfzburg samo jednom borio za trofej i to 2009. godine kada je poražen od Verdera 1:2.

VOLFZBURG NA PRIPREMAMA

Ajaks 1:1
Cirih 4:2
Viljareal 1:2
Arsenal 0:1

BAJERN NA PRIPREMAMA

Valensija 4:1
Inter 1:0
Guangdožu 0:0 (penalima 4:5)

Komentari / 0

Ostavite komentar