Магла у Приједору и Мркоњић Граду

На подручју Приједора и Мркоњић Града јутрос мјестимично има магле, па је неопходна опрезна вожња, а у већини осталих крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се редовно, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Босна и Херцеговина 01.08.2015 | 09:33
Магла у Приједору и Мркоњић Граду

На Граничном прелазу Дољани, на излазу из БиХ, чека се 80 минута, а на Граничном прелазу Градишка на улазу у БиХ задржавања су 30 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања, а због радова у Хрватској, на Граничном прелазу Брчко - Гуња на снази је забрана саобраћаја за теретна возила.

На путу за Пријечане, дио од Завода за физикалну медицину "Др Мирослав Зотовић" ка Ловачком бару, данас од 12.00 до сутра у 20.00 часова на снази ће бити обустава саобраћаја због асфалтирања.

Због радова на магистралном путу Бијељина - Угљевик и регионалном Угљевик -Главичице у Угљевику, саобраћа се успорено, уз повремене обуставе.

У току су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћај се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, саобраћа се и на дионици ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један од 7.00 до 18.00 часова.

На дионици граница Републике Српске Рача - Рача, због радова на реконструкцији Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично, једном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току су радови на санацији оштећења коловоза магистралног пута М-18, дионица Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор и на дионици Клашнице један - Прњавор /насеобина Лишња/, од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На регионалном путу Пруд - Шамац у току је реконструкција коловоза, због чега ће саобраћај у наредним данима бити преусмјераван алтернативним правцима, кроз град Шамац.

Због радова на деминирању терена, на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова, на магистралном путу Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету "Клакар Доњи два", и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања и неће се изводити у дане викенда и празника.

За теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе преко пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Братунац три - Дрињача, ради безбједности, јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушиле десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима са више од пет тона пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

Коментари / 0

Оставите коментар