Magla u Prijedoru i Mrkonjić Gradu

Na području Prijedora i Mrkonjić Grada jutros mjestimično ima magle, pa je neophodna oprezna vožnja, a u većini ostalih krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se redovno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 01.08.2015 | 09:33
Magla u Prijedoru i Mrkonjić Gradu

Na Graničnom prelazu Doljani, na izlazu iz BiH, čeka se 80 minuta, a na Graničnom prelazu Gradiška na ulazu u BiH zadržavanja su 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a zbog radova u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Brčko - Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila.

Na putu za Priječane, dio od Zavoda za fizikalnu medicinu "Dr Miroslav Zotović" ka Lovačkom baru, danas od 12.00 do sutra u 20.00 časova na snazi će biti obustava saobraćaja zbog asfaltiranja.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina - Ugljevik i regionalnom Ugljevik -Glavičice u Ugljeviku, saobraća se usporeno, uz povremene obustave.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraćaj se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se i na dionici entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici granica Republike Srpske Rača - Rača, zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor i na dionici Klašnice jedan - Prnjavor /naseobina Lišnja/, od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će saobraćaj u narednim danima biti preusmjeravan alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Zbog radova na deminiranju terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, na magistralnom putu Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu "Klakar Donji dva", i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja i neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača, radi bezbjednosti, jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima sa više od pet tona pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Komentari / 0

Ostavite komentar