Иринеј: Америка и ЕУ нам отимају светиње

Отимање српских светиња на Косову и Метохији у духу је албанске власти, а нажалост, то је и у карактеру ЕУ и Америке, изјавио је српски патријарх Иринеј поводом иницијативе Косова да постане чланица Унеска.

Србија 01.08.2015 | 08:05
Иринеј: Америка и ЕУ нам отимају светиње

Иринеј је у интервјуу за "Вечерње новости" подсетио да СПЦ има већину својих епархија и митрополија изван Србије, и упозорио да постоји опасност да се и они отму од српског народа.

"Сила оседлава коње и осваја градове", поручио је српски патријарх.

Иринеј је изразио очекивање да ће крипта Храма Светог Саве бити завршена до краја године, с обзиром на то да је то постављено као задатак, преносе "Новости".

Патријарх је поводом изложбе "Четири века дома Романових" у Храму Светог Саве рекао да је реч о "изложби за историју".

"Сто година историје је овде приказано! Ове дивне слике са изложбе о породици Романов говоре саме о себи. Свака наша реч је бледа сенка у односу на ову историјску стварност", рекао је Иринеј.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

теолог

01.08.2015 07:45

Кад видим овакву изјаву људи који воде овај народ просто се згрозим. Прије пар година се знало да Сиптари спремају терен да се отму наси манастири. Политицари уз цутање СПЦ ИЗДАДОСЕ СРБЕ НА СЈЕВЕРУ КиМ. Сада су досли на ред манастири а притом из СПЦ нико ни прстом није мрднуо да се то спријеци. СРАМОТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре теолог

02.08.2015 15:38

Како је,по Вама,СПЦ могла реаговати на мозда планиран редослед догадјања на КиМ? Богољуб