Irinej: Amerika i EU nam otimaju svetinje

Otimanje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji u duhu je albanske vlasti, a nažalost, to je i u karakteru EU i Amerike, izjavio je srpski patrijarh Irinej povodom inicijative Kosova da postane članica Uneska.

Srbija 01.08.2015 | 08:05
Irinej: Amerika i EU nam otimaju svetinje

Irinej je u intervjuu za "Večernje novosti" podsetio da SPC ima većinu svojih eparhija i mitropolija izvan Srbije, i upozorio da postoji opasnost da se i oni otmu od srpskog naroda.

"Sila osedlava konje i osvaja gradove", poručio je srpski patrijarh.

Irinej je izrazio očekivanje da će kripta Hrama Svetog Save biti završena do kraja godine, s obzirom na to da je to postavljeno kao zadatak, prenose "Novosti".

Patrijarh je povodom izložbe "Četiri veka doma Romanovih" u Hramu Svetog Save rekao da je reč o "izložbi za istoriju".

"Sto godina istorije je ovde prikazano! Ove divne slike sa izložbe o porodici Romanov govore same o sebi. Svaka naša reč je bleda senka u odnosu na ovu istorijsku stvarnost", rekao je Irinej.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

teolog

01.08.2015 07:45

Kad vidim ovakvu izjavu ljudi koji vode ovaj narod prosto se zgrozim. Prije par godina se znalo da Siptari spremaju teren da se otmu nasi manastiri. Politicari uz cutanje SPC IZDADOSE SRBE NA SJEVERU KiM. Sada su dosli na red manastiri a pritom iz SPC niko ni prstom nije mrdnuo da se to sprijeci. SRAMOTA

ODGOVORITE
Name

re teolog

02.08.2015 15:38

Kako je,po Vama,SPC mogla reagovati na mozda planiran redosled dogadjanja na KiM? Bogoljub