Душко Ивановић појачао центарске позиције БиХ

Кошаркашка репрезентација БиХ је јача за двојицу играча на центарским позицијама.

Кошарка 01.08.2015 | 12:00
Душко Ивановић појачао центарске позиције БиХ

Након што је остао без ударног тројца Мирзе Телетовића, Јусуфа Нуркића и Нихада Ђедовића, селектор Душко Ивановић одлучио је на припреме за Еуробаскет позвати Емира Зимића и Едина Бавчића.

Зимић, висок 218 центиметара, тренутно је члан словеначког Тајфун Сентјура, док Бавчић (210) иза себе има сезону у Приштини. Кошаркашки "змајеви" на Илиџи ће се припремати до 5. августа. Потом рад настављају у Словенији, гдје имају договорене двије тест утакмице са Грузијом. Биће то прва два од 12 планираних контролних мечева, с обзиром на то да ће наступити и на припремним турнирима у Грчкој, Турској и Хрватској.
"Изузетно сам задовољан приступом и општим физичким стањем играча у првих неколико радних дана у Сарајеву. Похвално је да су испоштовали договор и прије почетка припрема радили су по програму који су добили и дошли поприлично спремни", рекао је Ивановић.

Иако многе ствари не иду по плану, бар када је у питању хронични недостатак новца и одустајање, постоје ипак и добре вијести.
"Веома сам задовољан што нас је у овом првом дијелу припрема срећа послужила па није било повреда. Овај почетни дио припрема је сада мало тежи и увијек постоји ризик од повреда. Засад је све у најбољем реду и надам се да ће тако и остати", додао је Ивановић.

Још једном је потцртао да потешкоће неће промијенити планове и амбиције. Сви репрезентативци раде као да су у планираном саставу, а оптимизам је из дана у дан све већи.
"Да на ЕП идемо комплетни, били бисмо репрезентација без лимита. Сада није тако, али и даље вјерујем у момке. Задовољство је радити с њима и сигуран сам да ћемо успјети изборити други круг без обзира на све", сматра Ивановић.

Задовољан до сада обављеним брушењем форме, које је уједно и најнапорнији дио, је и Елмедин Кикановић. Сигуран је да ће фаза када крене уигравање додатно подићи расположење и самопоуздање.
"Успјешно смо завршили подизању физичке спреме. Сад се окрећемо тактици, уигравању и припремним утакмицама. Најважније је да здравствени билтен остане повољан и да је атмосфера у екипи заиста добра", сматра Кикановић.

Бх. тим на Еуробаскету биће у групи са Француском, Финском, Русијом (тренутно под суспензијом), Израелом и Пољском.
"У нашој групи домаћини Французи су фаворити, али високе амбиције гаје и остали противници, па тако и ми имамо право да се надамо и вјерујемо у успјех. Мислим да ће прва утакмица са Пољском бити веома битна. Добар почетак може пуно тога ријешити", закључио је кошаркаш берлинске Албе.

Коментари / 0

Оставите коментар