Почетак васкрснућа Парме?!

Навијачи Парме обарају рекорде, капитен Лукарели остаје уз клуб и у Серији Д, једини је на тренингу. На Тардинију активирана последња линија одбране.

Фудбал 02.08.2015 | 08:20
Почетак васкрснућа Парме?!

Невио Скала је заврнуо рукаве и кренуо на посао. Лоренцо Миноти је постављен за техничког директора, Фаусто Пици и његови сарадници ће гратис водити бригу о омладинској школи, а Парма ће покушати да се из пепела – у овом случају четврте лиге – поново вине у висини. Сада под именом Парма Калчо 1913. Идеја бившег тренера, а сада председника Скале јесте да створи клуб који ће пословати транспарентно, домаћински, полагати рачуне навијачима.

И они су то препознали, па Парма данас на сајту преноси да је већ оборила рекорд по продаји сезонских улазница. До сада је он у четвртој лиги Италије био у власништву Сијене, али су Крсташи за три дана успели да продају 4.382 улазница и надмаше чак и циљ газде Скале од 4.000 продатих карата. Истина, сезонске су се продавале за багаталну цену – најјефтиније су коштале свега 25 евра.

Имућнији навијачи су са друге стране имали опцију да помогну куповином "лукс" варијанте од чак 1.015 евра. Та сума новца обезбеђује улаз на све утакмице, било првенствене, Куп или пријатељске, 20 одсто попуста на све производе у клупским продавницама, ограничене серије навијачких мајица, три сезонске за све утакмице У14 селекције, бесплатно паркинг место на стадиону Тардини током целе недеље, чланство у клубу...

Навијачи су дакле одговорили. Сигурно делом и због потеза 38-годишњег ветерана Алесандра Лукарелија, који је одлучио да продужи боравак у Парми не би ли помогао клубу да се избори са нагомиланим проблемима. Видећемо у којој улози.
"Он је камен темељац око можемо да градимо остатак. Изабрао је да се уреже у историју Парме. Усвојили смо га овде у Парми, он обожава клуб и жели да остане његов део. Тек ћемо одлучити да ли ће помоћи са терена или из фотеље. Али тренутно – он је једини играч на нашем списку. И већ тренира на Коверчану", хвали Миноти ветерана који ће у Парми покушати да добије и тренерску лиценцу.

Коментари / 0

Оставите коментар