Početak vaskrsnuća Parme?!

Navijači Parme obaraju rekorde, kapiten Lukareli ostaje uz klub i u Seriji D, jedini je na treningu. Na Tardiniju aktivirana poslednja linija odbrane.

Fudbal 02.08.2015 | 08:20
Početak vaskrsnuća Parme?!

Nevio Skala je zavrnuo rukave i krenuo na posao. Lorenco Minoti je postavljen za tehničkog direktora, Fausto Pici i njegovi saradnici će gratis voditi brigu o omladinskoj školi, a Parma će pokušati da se iz pepela – u ovom slučaju četvrte lige – ponovo vine u visini. Sada pod imenom Parma Kalčo 1913. Ideja bivšeg trenera, a sada predsednika Skale jeste da stvori klub koji će poslovati transparentno, domaćinski, polagati račune navijačima.

I oni su to prepoznali, pa Parma danas na sajtu prenosi da je već oborila rekord po prodaji sezonskih ulaznica. Do sada je on u četvrtoj ligi Italije bio u vlasništvu Sijene, ali su Krstaši za tri dana uspeli da prodaju 4.382 ulaznica i nadmaše čak i cilj gazde Skale od 4.000 prodatih karata. Istina, sezonske su se prodavale za bagatalnu cenu – najjeftinije su koštale svega 25 evra.

Imućniji navijači su sa druge strane imali opciju da pomognu kupovinom "luks" varijante od čak 1.015 evra. Ta suma novca obezbeđuje ulaz na sve utakmice, bilo prvenstvene, Kup ili prijateljske, 20 odsto popusta na sve proizvode u klupskim prodavnicama, ograničene serije navijačkih majica, tri sezonske za sve utakmice U14 selekcije, besplatno parking mesto na stadionu Tardini tokom cele nedelje, članstvo u klubu...

Navijači su dakle odgovorili. Sigurno delom i zbog poteza 38-godišnjeg veterana Alesandra Lukarelija, koji je odlučio da produži boravak u Parmi ne bi li pomogao klubu da se izbori sa nagomilanim problemima. Videćemo u kojoj ulozi.
"On je kamen temeljac oko možemo da gradimo ostatak. Izabrao je da se ureže u istoriju Parme. Usvojili smo ga ovde u Parmi, on obožava klub i želi da ostane njegov deo. Tek ćemo odlučiti da li će pomoći sa terena ili iz fotelje. Ali trenutno – on je jedini igrač na našem spisku. I već trenira na Koverčanu", hvali Minoti veterana koji će u Parmi pokušati da dobije i trenersku licencu.

Komentari / 0

Ostavite komentar