Русија: Можда нам ФИБА опрости?!

Предсједник Олимпијског одбора Русије, Александер Жуков, је изјавио да би ФИБА могла укинути суспензију о Русији.

Кошарка 01.08.2015 | 10:00
Русија: Можда нам ФИБА опрости?!

Предсједник Олимпијског одбора Русије, Александер Жуков, је изјавио да би ФИБА могла укинути суспензију о чланству Русије у овој организацији уколико би Кошаркашки савез Русије (РБФ) одржао изборе за предсједника на легалан и исправан начин.

Како преноси Анадолу Агенција, Жуков је за руску новинску агенцију ТАСС казао да РБФ посљедњих неколико година није функционисано на исправан и уредан начин.

"Да није било тих недостатака у погледу вођења Савеза на легалан начин, кошарка у Русији не би дошла у овако незгодну ситуацију", рекао је овај званичник.

Истакао је да су већ сада предузели одређене мјере како би исправили грешке и пропусте који су постојали у прошлости.

"Савез ће хитно одржати изборе за предсједника и доћи у ситуацију да се функционише нормално и ефикасно", истакао је Жуков.

Свјетска кошаркашка федерација (ФИБА) елиминисала је ове седмице Русију из свих међународних такмичења, док је упитан и наступ кошаркашке селекције ове земље на Олимпијским играма 2016. године. Разлог избацивања Русије са Евробаскета је то што се 2013. године суд у Москви мијешао у рад Савеза када су одржани ванредни предсједнички избори.

Русија је требала играти у групи „А“ на предстојећем ЕП-у, заједно са селекцијама Босне и Херцеговине, Француске, Финске, Пољске и Израела. Иначе, Евробаскет ће се одиграти у четири земље, Француској, Летонији, Њемачкој и Хрватској од 5. до 20. септембра ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар