Феномен: Нови штопер Њукасла има 4 рођендана!

Званично је пријављено да је Шансел Мбемба рођен у три различите године, зависно од документа. Он претпоставља да ниједна није тачна, већ да му је 25.

Фудбал 08.08.2015 | 18:20
Феномен: Нови штопер Њукасла има 4 рођендана!

Или је рођен 1988. или 1991. или 1994. Једне од те три године вероватно јесте, иако он мисли да је у питању 1990.

Шансел Мбемба, нови-стари саиграч Александра Митровића, представљен је у петак у Њукаслу као нови фудбалер "сврака", а енглески новинари усмерили су највећу пажњу на његове године.

Дефанзивац рођен у Киншаси (Конго) званично је под ФИФА истрагом због провере папира којима је 2011. регистрован у Белгији.

Званично, клубови у његовој земљи регистровали су га као играча рођеног 1988. године. Међутим, за квалификациону утакмицу репрезентације за Куп афричких нација пријављено је да је рођен 1991. Прилично конфузно, зар не?

Шта тек онда рећи на податак да је Андерлехт за годину његовог рођења узео 1994, а да фудбалер лично сматра да је рођен 1990!

Његов земљак и саиграч из репрезентације Габријел Закуани каже да се Мбемба добро шали на свој рачун када су године у питању.

"Све то прихвата у добром расположењу. Једног дана пробудили смо се и не знам чији је био рођендан, али памтим да смо пришли да му честитамо. Рекли смо му: 'Сигурно је и један од твојих рођендана'. То је нешто што га прати, али је заиста јако добар играч. На његовој сам страни", каже Закуани.

Коментари / 0

Оставите коментар