Fenomen: Novi štoper Njukasla ima 4 rođendana!

Zvanično je prijavljeno da je Šansel Mbemba rođen u tri različite godine, zavisno od dokumenta. On pretpostavlja da nijedna nije tačna, već da mu je 25.

Fudbal 08.08.2015 | 18:20
Fenomen: Novi štoper Njukasla ima 4 rođendana!

Ili je rođen 1988. ili 1991. ili 1994. Jedne od te tri godine verovatno jeste, iako on misli da je u pitanju 1990.

Šansel Mbemba, novi-stari saigrač Aleksandra Mitrovića, predstavljen je u petak u Njukaslu kao novi fudbaler "svraka", a engleski novinari usmerili su najveću pažnju na njegove godine.

Defanzivac rođen u Kinšasi (Kongo) zvanično je pod FIFA istragom zbog provere papira kojima je 2011. registrovan u Belgiji.

Zvanično, klubovi u njegovoj zemlji registrovali su ga kao igrača rođenog 1988. godine. Međutim, za kvalifikacionu utakmicu reprezentacije za Kup afričkih nacija prijavljeno je da je rođen 1991. Prilično konfuzno, zar ne?

Šta tek onda reći na podatak da je Anderleht za godinu njegovog rođenja uzeo 1994, a da fudbaler lično smatra da je rođen 1990!

Njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije Gabrijel Zakuani kaže da se Mbemba dobro šali na svoj račun kada su godine u pitanju.

"Sve to prihvata u dobrom raspoloženju. Jednog dana probudili smo se i ne znam čiji je bio rođendan, ali pamtim da smo prišli da mu čestitamo. Rekli smo mu: 'Sigurno je i jedan od tvojih rođendana'. To je nešto što ga prati, ali je zaista jako dobar igrač. Na njegovoj sam strani", kaže Zakuani.

Komentari / 0

Ostavite komentar