Бившем полицајцу 3,5 године за смрт колеге

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио на три и по године затвора Дарка Лакића (26), бившег полицајца у Казнено-поправном заводу у Фочи, због премлаћивања Владислава Мијовића (37), такође полицајца, који је усљед задобијених повреда преминуо неколико дана касније.

Република Српска 31.07.2015 | 20:10
Бившем полицајцу 3,5 године за смрт колеге

Према пресуди, Лакић је напао и претукао Мијовића 26. априла 2014. године, око три сата иза поноћи, испред пицерије "Трезор" у Принциповој улици у Фочи. Мијовић, који је био запослен у Јединици за подршку Станице јавне безбједности Фоча, кобну ноћ је с друштвом био у изласку у граду и пред полазак кући дошли су до ресторана брзе хране да нешто поједу, гдје су се срели с Лакићем и његовом групом. Тада се Лакић посвађао и потукао с једним од момака из Мијовићеве групе, а Мијовић, који није био на дужности, у намјери да заустави тучу умијешао се и покушао да их раздвоји.

Лакић је тада шаком два пута у главу ударио Мијовића, а он је од силине ударца пао на бетон и главом ударио од ивичњак. Помоћ је примио у фочанској болници, али је нажалост 3. маја преминуо у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Јелена Деспотовић, секретар Врховног суда РС, казала је да је пресуда Лакићу изречена након што је Судско вијеће одбило жалбе Окружног тужилаштва у Требињу, али и Лакићеве одбране.

Жалбе оптужбе и одбране одбачене су као неосноване и потврђена је првостепена пресуда. Том пресудом Лакић је осуђен на казну од три и по године затвора због кривичног дјела тешка тјелесна повреда са смртним исходом", казала је Деспотовићева.

Иначе, Судско вијеће је у првостепеној пресуди навело да је на основу анализе и оцјене свих изведених доказа утврђено да је Лакић крив за дјело које му је стављено на терет.

"Он је био под дејством алкохола и у крви му је измјерено 0,82 промила, што је стање лаког пијанства. Мијовић је хтио да спријечи сукоб између два лица и након међусобног гурања и размјене удараца Лакић га је два пута ударио у главу, усљед чега је пао и ударио од бетон. Вјештаци су утврдили да је задобио преломе костију крова и основице лобање с лијеве стране, опсежног крвног подлива испод тврде и меких можданих овојница, с израженим отоком мозга, усљед чега је преминуо", стоји у пресуди.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БРКО

31.07.2015 19:20

Никаква то није казна, то је награда, посебно сто су му родитељи адвокат и правник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенолог

01.08.2015 07:08

Много је добио, драконска казна, обзиром на статус родитеља. Има то да се исправи. У БЛ се то не би десило, гарант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вратити мило за драгао

01.08.2015 08:31

Треба и њега негдје срести, па га премлатити да не може устати мјесец дана. Па онда догодине поново. Па тако док је жив.

ОДГОВОРИТЕ