Нова скупштинска већина у ФБиХ!

Представници Странке демократске акције, Босанскохерцеговачке патриотске странке, Странке за Босну и Херцеговину и Странке демократске активности А-СДА потписали су данас у Сарајеву споразум о политичкој сарадњи, заједничком дјеловању и јединственом наступу за мандатни период 2015.-2018. године.

Босна и Херцеговина 31.07.2015 | 18:58
Нова скупштинска већина у ФБиХ!

Овим споразумом су се опредијелили за политичку борбу за цјеловитост Босне и Херцеговине и јачање њених институција, те за провођење суштинских економских и друштвено-политичких реформи које ће покренути развој и економски напредак.

"Сам овај споразум је општи споразум о политичкој сарадњи, док ће у форми анекса бити припремљени документи између нас (СДА и СБиХ). Када су у питању конкретни договори за Странку за БиХ важна су постигнута рјешења отворених питања о којима смо говорили, као што су питања државне имовине, питања везана за принцип дјеловања Странке за БиХ и СДА.

"Оно што је за нас заиста битно јесте то да су све странке потписнице прихватиле нашу иницијативу да се у овом споразуму нађе мјеста за усвајање закона у вези са државном имовином како би се она ставила у функцију и дала инвеститорима који ће улагати у нашу земљу", рекао је Амер Јерлагић, предсједник Странке за БиХ.

Посебним документима ријешиће се питање прерасподјеле позиција у власти.

"Мислим да ћемо у наредних 10-15 дана предложити имена у ресорима и негдје до половине августа требали бисмо имати сва имена за Владу ФБиХ", казао је Јерлагић.

Представници ових странака најавили су да ће заједно формирати и владу Тузланског, Унско-санског, Босанскоподрињског и Херцеговачко-неретванског кантона кроз подршку именовања експертских министара на упражњена мјеста, те да ће подржати актуелни сазив Савјета министара БиХ и програм рада.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Свашта

31.07.2015 17:06

Свако ко у Федерацији уђе у власт са национал-швинистима, неће дуго остати, у колико и они сами нису националисти, а изгледа да јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабахудин

31.07.2015 17:10

ОПАМЕТИ СЕ ОД САДА НЕМОЈТЕ ДАТИ ГЛАС НИЈЕДНОЈ СТРАНЦИ КОЈА ЈЕ ПОДРЗАЛА ЗАКОН О РАДУ ПА КАДА ИЗГУБЕ ПОЗИЦИЈЕ НЕКА ИМ ДЈЕЦА ИДУ ДА РАДЕ ЗА ПОСЛОДАВЦЕ ДИВНЕ И КРАСНЕ И НЕКА ЗАРАДЈУЈУ ЗА ЗИВОТ ПО НОВОМ РЕФОРМСКОМ ЗАКОНУ КОЈИ ЈЕ ДИВАН И ЛИБЕРАЛАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф

31.07.2015 18:12

А које су странке биле против?

Name

с,

01.08.2015 04:49

Госп,проф,синдикат је цитао цак и имена посланика појединацно који су дигли руку за закон о раду и из које су странке.Да сам синдикат остампао бих плакат Дениса Граза и испод слике написао текст због њега смо робови и зљепио га по цијелој дрзави,када будуце генерације буду јарам носиле нека знају због кога га носе.

Name

Едо , Слатина - Тузла

31.07.2015 18:07

И у Ф.БиХ је исто ср.ње као и у Р.Српској ! Сви би "власт" !Ниједна "странка" у БиХ не ваља , има пар појединаца из појединих странака али они назалост не могу ниста , нпр. министар Саровиц!! ... Да има каква агенција за исељење из овога санаторијума по имену БиХ сада бих се пријавио ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

31.07.2015 19:13

Мислили сте да само у РС-ој има ПАПАКА, имамо и ми у Федерацији.... Странка за БИХ је увјек била полтронска странка и увјек се увлачила СДА, зато сада имају у федерацији само ТРИ мандата.О Алијиној АСДА и СР за болитак нетреба трошити ријечи.Папак до Папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

31.07.2015 20:15

Ниста спорно , праве вецину и то је то. Комсиц им дао ту могуцност јер је први на балкану који је изасао добровољно из власти,није хтјео бити лопов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

31.07.2015 22:52

На Балкану си лопов и кад стварно ниси,па кад је вец тако, засто и не бити лопов јер постење се не исплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

01.08.2015 05:45

И у Републици Српској постоји скупстинска вецина вец два мјесеца,само сто ми имамо и премијера(Мицо Мициц)а ви јос немате.

ОДГОВОРИТЕ