Nova skupštinska većina u FBiH!

Predstavnici Stranke demokratske akcije, Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Stranke demokratske aktivnosti A-SDA potpisali su danas u Sarajevu sporazum o političkoj saradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu za mandatni period 2015.-2018. godine.

Bosna i Hercegovina 31.07.2015 | 18:58
Nova skupštinska većina u FBiH!

Ovim sporazumom su se opredijelili za političku borbu za cjelovitost Bosne i Hercegovine i jačanje njenih institucija, te za provođenje suštinskih ekonomskih i društveno-političkih reformi koje će pokrenuti razvoj i ekonomski napredak.

"Sam ovaj sporazum je opšti sporazum o političkoj saradnji, dok će u formi aneksa biti pripremljeni dokumenti između nas (SDA i SBiH). Kada su u pitanju konkretni dogovori za Stranku za BiH važna su postignuta rješenja otvorenih pitanja o kojima smo govorili, kao što su pitanja državne imovine, pitanja vezana za princip djelovanja Stranke za BiH i SDA.

"Ono što je za nas zaista bitno jeste to da su sve stranke potpisnice prihvatile našu inicijativu da se u ovom sporazumu nađe mjesta za usvajanje zakona u vezi sa državnom imovinom kako bi se ona stavila u funkciju i dala investitorima koji će ulagati u našu zemlju", rekao je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH.

Posebnim dokumentima riješiće se pitanje preraspodjele pozicija u vlasti.

"Mislim da ćemo u narednih 10-15 dana predložiti imena u resorima i negdje do polovine avgusta trebali bismo imati sva imena za Vladu FBiH", kazao je Jerlagić.

Predstavnici ovih stranaka najavili su da će zajedno formirati i vladu Tuzlanskog, Unsko-sanskog, Bosanskopodrinjskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona kroz podršku imenovanja ekspertskih ministara na upražnjena mjesta, te da će podržati aktuelni saziv Savjeta ministara BiH i program rada.

(Klix)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Svašta

31.07.2015 17:06

Svako ko u Federaciji uđe u vlast sa nacional-švinistima, neće dugo ostati, u koliko i oni sami nisu nacionalisti, a izgleda da jesu.

ODGOVORITE
Name

Sabahudin

31.07.2015 17:10

OPAMETI SE OD SADA NEMOJTE DATI GLAS NIJEDNOJ STRANCI KOJA JE PODRZALA ZAKON O RADU PA KADA IZGUBE POZICIJE NEKA IM DJECA IDU DA RADE ZA POSLODAVCE DIVNE I KRASNE I NEKA ZARADJUJU ZA ZIVOT PO NOVOM REFORMSKOM ZAKONU KOJI JE DIVAN I LIBERALAN

ODGOVORITE
Name

prof

31.07.2015 18:12

A koje su stranke bile protiv?

Name

s,

01.08.2015 04:49

Gosp,prof,sindikat je citao cak i imena poslanika pojedinacno koji su digli ruku za zakon o radu i iz koje su stranke.Da sam sindikat ostampao bih plakat Denisa Graza i ispod slike napisao tekst zbog njega smo robovi i zljepio ga po cijeloj drzavi,kada buduce generacije budu jaram nosile neka znaju zbog koga ga nose.

Name

Edo , Slatina - Tuzla

31.07.2015 18:07

I u F.BiH je isto sr.nje kao i u R.Srpskoj ! Svi bi "vlast" !Nijedna "stranka" u BiH ne valja , ima par pojedinaca iz pojedinih stranaka ali oni nazalost ne mogu nista , npr. ministar Sarovic!! ... Da ima kakva agencija za iseljenje iz ovoga sanatorijuma po imenu BiH sada bih se prijavio ?

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

31.07.2015 19:13

Mislili ste da samo u RS-oj ima PAPAKA, imamo i mi u Federaciji.... Stranka za BIH je uvjek bila poltronska stranka i uvjek se uvlačila SDA, zato sada imaju u federaciji samo TRI mandata.O Alijinoj ASDA i SR za bolitak netreba trošiti riječi.Papak do Papka.

ODGOVORITE
Name

xy

31.07.2015 20:15

Nista sporno , prave vecinu i to je to. Komsic im dao tu mogucnost jer je prvi na balkanu koji je izasao dobrovoljno iz vlasti,nije htjeo biti lopov.

ODGOVORITE
Name

xy

31.07.2015 22:52

Na Balkanu si lopov i kad stvarno nisi,pa kad je vec tako, zasto i ne biti lopov jer postenje se ne isplati.

ODGOVORITE
Name

Isto

01.08.2015 05:45

I u Republici Srpskoj postoji skupstinska vecina vec dva mjeseca,samo sto mi imamo i premijera(Mico Micic)a vi jos nemate.

ODGOVORITE