Пеле ипак Звездин - годину дана!

Према информацијама из Португала чинило се да ће играч Бенфике Пеле на позајмицу у Пасош Фереиру, али према информацијама 'Спорта' он се налази у Београду.

Фудбал 31.07.2015 | 17:40
Пеле ипак Звездин - годину дана!

Како преноси дневни београдски лист, некадашњи млади репрезентативац Португала стигао је током дана у престоницу Србије на завршни договор и лекарске прегледе.

Очекује се да ће Пеле играти у Црвеној звезди на једногодишњој позајмици, с могућношћу откупа уговора, а његово представљање требало би да буде обављено најкасније до суботе.

Једногодишња позајмица Жудилсон Мамаду Тункара Гомеш – Пелеа у португалског прволигаша била је договорена, чак је и сâм играч потврдио да се радује новим изазовима, али се затим није појавио на тренигну у новом клубу.

Двадесеттрогодишњи везиста професионалну каријеру почео је у Беленсешу, а у јануару 2011. године прешао је у Ђеноу, али није дебитовао за први тим.

Исте године у августу постао је члан Милана, који га је слао на позајмице у Арсенал из Кијева, Ољаненсе, Беленесеш, да би га овог лета купила Бенфика.

Ипак, прошле сезоне је имао удела у успесима Белененсеша (26 утакмица – 7 голова) и запао је за око тадашњег тренера Бенфике Жоржа Жесуса. Уследила је селидба у Лисабон, а после растанка 'Орлова' и познатог стручњака тамнопути играч није успео да се код новог шефа наметне и оде на турнеју по Америци.

Познато је да црвено-бели хоће да продају Александра Ковачевића у Турску и да им је потребна замена. Покушали су претходних дана да доведу из Сарајева Гојка Цимирота, али је понуда одбијена и аутоматски је уследила друга опција за коју сматрају на стадиону 'Рајко Митић' да треба да буде пун погодак.

Пеле ће бити шесто појачање Звезде овог лета, после Зорана Рендулића (Чукарички – слободан играч), Луиса Ибањеса (Ђер – слободан играч), Бруна Матоса (Нови Пазар – 200.000€), Идана Вереда (Макаби Хаифа – слободан играч), Уга Виеире (Торпедо Москва – слободан играч).

Коментари / 0

Оставите коментар