Pele ipak Zvezdin - godinu dana!

Prema informacijama iz Portugala činilo se da će igrač Benfike Pele na pozajmicu u Pasoš Fereiru, ali prema informacijama 'Sporta' on se nalazi u Beogradu.

Fudbal 31.07.2015 | 17:40
Pele ipak Zvezdin - godinu dana!

Kako prenosi dnevni beogradski list, nekadašnji mladi reprezentativac Portugala stigao je tokom dana u prestonicu Srbije na završni dogovor i lekarske preglede.

Očekuje se da će Pele igrati u Crvenoj zvezdi na jednogodišnjoj pozajmici, s mogućnošću otkupa ugovora, a njegovo predstavljanje trebalo bi da bude obavljeno najkasnije do subote.

Jednogodišnja pozajmica Žudilson Mamadu Tunkara Gomeš – Pelea u portugalskog prvoligaša bila je dogovorena, čak je i sâm igrač potvrdio da se raduje novim izazovima, ali se zatim nije pojavio na trenignu u novom klubu.

Dvadesettrogodišnji vezista profesionalnu karijeru počeo je u Belensešu, a u januaru 2011. godine prešao je u Đenou, ali nije debitovao za prvi tim.

Iste godine u avgustu postao je član Milana, koji ga je slao na pozajmice u Arsenal iz Kijeva, Oljanense, Beleneseš, da bi ga ovog leta kupila Benfika.

Ipak, prošle sezone je imao udela u uspesima Belenenseša (26 utakmica – 7 golova) i zapao je za oko tadašnjeg trenera Benfike Žorža Žesusa. Usledila je selidba u Lisabon, a posle rastanka 'Orlova' i poznatog stručnjaka tamnoputi igrač nije uspeo da se kod novog šefa nametne i ode na turneju po Americi.

Poznato je da crveno-beli hoće da prodaju Aleksandra Kovačevića u Tursku i da im je potrebna zamena. Pokušali su prethodnih dana da dovedu iz Sarajeva Gojka Cimirota, ali je ponuda odbijena i automatski je usledila druga opcija za koju smatraju na stadionu 'Rajko Mitić' da treba da bude pun pogodak.

Pele će biti šesto pojačanje Zvezde ovog leta, posle Zorana Rendulića (Čukarički – slobodan igrač), Luisa Ibanjesa (Đer – slobodan igrač), Bruna Matosa (Novi Pazar – 200.000€), Idana Vereda (Makabi Haifa – slobodan igrač), Uga Vieire (Torpedo Moskva – slobodan igrač).

Komentari / 0

Ostavite komentar