Да ли је ово формула за рушење Бајерна?!

Тухел и Обрадовић се договорили да Борусија и Алба тренирају заједно! Занимљива идеја стиже из Немачке...

Кошарка 31.07.2015 | 12:40
Да ли је ово формула за рушење Бајерна?!

И једни и други гледају Бајерну у леђа. Зато су решили да се удруже, у покушају да помере Баварце са врха. Или позиције близу врха. Кошаркаши Албе и фудбалери Борусије одрадиће наредне сезоне неколико заједничких тренинга, све са циљем да ојачају своје екипе и искуства из другог спорта примене на свој.

На ту идеју дошао је Томас Тухел, нови шеф струке Милионера са Вестфалена, који је док је био тренер Мајнца посећивао тренинге једног одбојкашког клуба у Немачкој. Сад се одлучио за кошаркашки, а његов предлог оберучке је прихватио Саша Обрадовић, стратег кошаркаша Албе, која је у минулој сезони такмичење завршила у полуфиналу плеј-офа поразом управо од Бајерна.

„Отворен сам и желим да учим од других спортиста. У професионалном спорту постоје велике сличности, па сматрам да можемо једни од других да учимо. Велики фудбалски клубови су, с обзиром на финансијску моћ, у прилици да улажу у будућност. Желимо да се лично уверимо како то изгледа. Како обучавају младе играче и како постижу брзу регенерацију после напорних утакмица. Сигурно можемо да покупимо идеје у мањем обиму“, рекао је Саша Обрадовић, који се немачким медијима похвалио да је „био солидан фудбалер“, док је играо у млађим категоријама Црвене звезде.

Намера о сарадњи Борусије и Албе свиђа се и беку клуба из Берлина, Акиму Варгасу, који признаје да је велики навијач Дортмунда.
„Мислим да ће то бити супер ствар. Једва чекам да видим фудбалере на терену, да се уверим колико су добри. Надам се да ће ми клуб средити да добијем на поклон дрес Марка Ројса“, узбуђен је Варгас.

Борусија већ три године не може да помери Бајерн са првог места Бундеслиге, Алба је била на прагу пласмана у финале, али је изгубила мајсторици у полуфиналној серији баш од Бавараца.

Можда ова сарадња „упали“...

Коментари / 0

Оставите коментар