Da li je ovo formula za rušenje Bajerna?!

Tuhel i Obradović se dogovorili da Borusija i Alba treniraju zajedno! Zanimljiva ideja stiže iz Nemačke...

Košarka 31.07.2015 | 12:40
Da li je ovo formula za rušenje Bajerna?!

I jedni i drugi gledaju Bajernu u leđa. Zato su rešili da se udruže, u pokušaju da pomere Bavarce sa vrha. Ili pozicije blizu vrha. Košarkaši Albe i fudbaleri Borusije odradiće naredne sezone nekoliko zajedničkih treninga, sve sa ciljem da ojačaju svoje ekipe i iskustva iz drugog sporta primene na svoj.

Na tu ideju došao je Tomas Tuhel, novi šef struke Milionera sa Vestfalena, koji je dok je bio trener Majnca posećivao treninge jednog odbojkaškog kluba u Nemačkoj. Sad se odlučio za košarkaški, a njegov predlog oberučke je prihvatio Saša Obradović, strateg košarkaša Albe, koja je u minuloj sezoni takmičenje završila u polufinalu plej-ofa porazom upravo od Bajerna.

„Otvoren sam i želim da učim od drugih sportista. U profesionalnom sportu postoje velike sličnosti, pa smatram da možemo jedni od drugih da učimo. Veliki fudbalski klubovi su, s obzirom na finansijsku moć, u prilici da ulažu u budućnost. Želimo da se lično uverimo kako to izgleda. Kako obučavaju mlade igrače i kako postižu brzu regeneraciju posle napornih utakmica. Sigurno možemo da pokupimo ideje u manjem obimu“, rekao je Saša Obradović, koji se nemačkim medijima pohvalio da je „bio solidan fudbaler“, dok je igrao u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

Namera o saradnji Borusije i Albe sviđa se i beku kluba iz Berlina, Akimu Vargasu, koji priznaje da je veliki navijač Dortmunda.
„Mislim da će to biti super stvar. Jedva čekam da vidim fudbalere na terenu, da se uverim koliko su dobri. Nadam se da će mi klub srediti da dobijem na poklon dres Marka Rojsa“, uzbuđen je Vargas.

Borusija već tri godine ne može da pomeri Bajern sa prvog mesta Bundeslige, Alba je bila na pragu plasmana u finale, ali je izgubila majstorici u polufinalnoj seriji baš od Bavaraca.

Možda ova saradnja „upali“...

Komentari / 0

Ostavite komentar