Кина: Смртна казна љепотици из Колумбије

Хулијана Лопес, 22-годишња лепотица из Колумбије, могла би да буде осуђена на смртну казну у Кини јер је покушала да са својим момком прокријумчари кокаин.

Свијет 31.07.2015 | 11:15
Кина: Смртна казна љепотици из Колумбије

Хулијана је отпутовала у Кину да би купила одећу и аксесоаре које би потом продавала у продавници у Медељину, месту у ком живи. Ово јој није био први пут да путује у ову земљу, али је сада ухваћена на аеродрому са кокаином у торби.


Оно што јој још више отежава одбрану у овом случају је чињеница да је само два дана касније и њен момак, Хуан Естебан Мартин, ухваћен на аеродрому у Кини са кокаином у торби.



Хулијана је студирала у Медељину, радила као модел и тренирала фудбал, па никоме није јасно зашто би са своје 22 године покушала да кријумчари кокаин и то у земљи у којој су познате изузетно оштре казне за таква кривична дела.



Још увек се не знају све информације о количини пронађене дроге, јер је затвореницима у Кини забрањено да зову било кога, а министарство спољних послова Колумбије покушава да ступи у контакт са њом и кинеским властима да би јој помогли у овом случају.

Њени родитељи су потпуно сломљени и тврде да је немогуће да се она бавила тиме због новца, јер је имала све што пожели, већ да мисле да јој је неко ту дрогу подметнуо. Они тренутно сакупљају новац да би унајмили адвоката и преводиоца у Кини и припремају се да и сами одлете тамо и пробају да јој помогну, а за све то ће им бити потребно око 50.000 евра.



Интересантно је да и даље постоје Колумбијци који ризикују свој живот да би шверцовали кокаин у ову азијску земљу, јер је довољно имати код себе само 50 грама кокаина за потенцијалну смртну казну.

Извор: Блиц /Елмундо-Т.В

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лир

31.07.2015 11:05

Хулијана , много љепша , но паметнија...

ОДГОВОРИТЕ