Kina: Smrtna kazna ljepotici iz Kolumbije

Hulijana Lopes, 22-godišnja lepotica iz Kolumbije, mogla bi da bude osuđena na smrtnu kaznu u Kini jer je pokušala da sa svojim momkom prokrijumčari kokain.

Svijet 31.07.2015 | 11:15
Kina: Smrtna kazna ljepotici iz Kolumbije

Hulijana je otputovala u Kinu da bi kupila odeću i aksesoare koje bi potom prodavala u prodavnici u Medeljinu, mestu u kom živi. Ovo joj nije bio prvi put da putuje u ovu zemlju, ali je sada uhvaćena na aerodromu sa kokainom u torbi.


Ono što joj još više otežava odbranu u ovom slučaju je činjenica da je samo dva dana kasnije i njen momak, Huan Esteban Martin, uhvaćen na aerodromu u Kini sa kokainom u torbi.



Hulijana je studirala u Medeljinu, radila kao model i trenirala fudbal, pa nikome nije jasno zašto bi sa svoje 22 godine pokušala da krijumčari kokain i to u zemlji u kojoj su poznate izuzetno oštre kazne za takva krivična dela.



Još uvek se ne znaju sve informacije o količini pronađene droge, jer je zatvorenicima u Kini zabranjeno da zovu bilo koga, a ministarstvo spoljnih poslova Kolumbije pokušava da stupi u kontakt sa njom i kineskim vlastima da bi joj pomogli u ovom slučaju.

Njeni roditelji su potpuno slomljeni i tvrde da je nemoguće da se ona bavila time zbog novca, jer je imala sve što poželi, već da misle da joj je neko tu drogu podmetnuo. Oni trenutno sakupljaju novac da bi unajmili advokata i prevodioca u Kini i pripremaju se da i sami odlete tamo i probaju da joj pomognu, a za sve to će im biti potrebno oko 50.000 evra.



Interesantno je da i dalje postoje Kolumbijci koji rizikuju svoj život da bi švercovali kokain u ovu azijsku zemlju, jer je dovoljno imati kod sebe samo 50 grama kokaina za potencijalnu smrtnu kaznu.

Izvor: Blic /Elmundo-T.V

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lir

31.07.2015 11:05

Hulijana , mnogo ljepša , no pametnija...

ODGOVORITE