СП: ''Делфини'' на ''Кенгуре'' да би избјегли Мађаре!

Ватерполо репрезентација Србије играће са Аустралијом од 11.10 меч трећег кола Светског првенства у Казању, а уколико изабраници Дејана Савића остану непоражени у том сусрету обезбедиће прво место у групи Д.

Остали спортови 31.07.2015 | 10:22
СП: ''Делфини'' на ''Кенгуре'' да би избјегли Мађаре!

Та позиција доноси директан пласман у четвртфинале, па је због тога нашим репрезентативцима важно да наставе са добрим играма приказаним у Казању, где су прво савладали Црну Гору (11:8), а потом и Јапан (19:9).

„Хоћемо победу, прво место и три дана одмора. Играли смо у Бергаму али се Аустралија више фокусирала на ово такмичење. Битан је почетак и ако он буде како треба верујем да ћемо наставити победничку традицију”, рекао је шестоструки стрелац против Јапана Слободан Никић.

Аустралија је у среду направила изненађење и одиграла нерешено са Црном Гором (5:5), па се „кенгури” надају да могу до новог подухвата и против Србије.

„Видећемо дуел са Црном Гором. Јасно је да им је одбрана главни адут, да играју на мали број голова. Добро је што центар Кајес није добио дозволу да игра. Морамо да будемо стрпљиви и да обратимо пажњу пре свега на Јангера и Кембела. Одлични шутери. Против Јапана смо примили девет голова што није добар податак. Сигуран сам да ће сада бити боља док ће још бољи напад доћи сам по себи”, објашњава наш репрезентативац Душан Мандић.

Уколико „делфини” ипак буду завршили други у групи, у осмини финала не би имали тежак посао, пошто би чекали поражену екипу из сусрета Канаде и Бразила, али би зато у четвртфиналу играли против Мађарске, која је обезбедила прво место у групи Ц.

„Опрезни смо, спремни дочекујемо утакмицу. Такође ми је драго што у групи није ништа решено. Волим мечеве под тензијом јер тада ова екипа игра најбоље. Време лаких утакмица, ако их је уопште било је прошло. Стижу дани разигравања и зато смо радили читаво лето”, поручио је голман наше репрезентације Бранислав Митровић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кондор

31.07.2015 12:49

Свака част момци.Ви сте годинама пример србскога спорта и поноса.Идемо до краја.Најбољи сте.Ваше је злато

ОДГОВОРИТЕ