SP: ''Delfini'' na ''Kengure'' da bi izbjegli Mađare!

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sa Australijom od 11.10 meč trećeg kola Svetskog prvenstva u Kazanju, a ukoliko izabranici Dejana Savića ostanu neporaženi u tom susretu obezbediće prvo mesto u grupi D.

Ostali sportovi 31.07.2015 | 10:22
SP: ''Delfini'' na ''Kengure'' da bi izbjegli Mađare!

Ta pozicija donosi direktan plasman u četvrtfinale, pa je zbog toga našim reprezentativcima važno da nastave sa dobrim igrama prikazanim u Kazanju, gde su prvo savladali Crnu Goru (11:8), a potom i Japan (19:9).

„Hoćemo pobedu, prvo mesto i tri dana odmora. Igrali smo u Bergamu ali se Australija više fokusirala na ovo takmičenje. Bitan je početak i ako on bude kako treba verujem da ćemo nastaviti pobedničku tradiciju”, rekao je šestostruki strelac protiv Japana Slobodan Nikić.

Australija je u sredu napravila iznenađenje i odigrala nerešeno sa Crnom Gorom (5:5), pa se „kenguri” nadaju da mogu do novog poduhvata i protiv Srbije.

„Videćemo duel sa Crnom Gorom. Jasno je da im je odbrana glavni adut, da igraju na mali broj golova. Dobro je što centar Kajes nije dobio dozvolu da igra. Moramo da budemo strpljivi i da obratimo pažnju pre svega na Jangera i Kembela. Odlični šuteri. Protiv Japana smo primili devet golova što nije dobar podatak. Siguran sam da će sada biti bolja dok će još bolji napad doći sam po sebi”, objašnjava naš reprezentativac Dušan Mandić.

Ukoliko „delfini” ipak budu završili drugi u grupi, u osmini finala ne bi imali težak posao, pošto bi čekali poraženu ekipu iz susreta Kanade i Brazila, ali bi zato u četvrtfinalu igrali protiv Mađarske, koja je obezbedila prvo mesto u grupi C.

„Oprezni smo, spremni dočekujemo utakmicu. Takođe mi je drago što u grupi nije ništa rešeno. Volim mečeve pod tenzijom jer tada ova ekipa igra najbolje. Vreme lakih utakmica, ako ih je uopšte bilo je prošlo. Stižu dani razigravanja i zato smo radili čitavo leto”, poručio je golman naše reprezentacije Branislav Mitrović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kondor

31.07.2015 12:49

Svaka čast momci.Vi ste godinama primer srbskoga sporta i ponosa.Idemo do kraja.Najbolji ste.Vaše je zlato

ODGOVORITE