ЛЕ: Сампдорија - Војводина 0:4, реакције из Воше...

Колико ће играчи Воше славити? 5 минута! "Подсетио сам их да их чекају нове обавезе", рекао је тренер "лала" Златомир Загорчић. "Као у бајци", коментар је везисте Војводине, Станисављевића, на разбијање Сампдорије у Торину. 

Фудбал 31.07.2015 | 13:20
ЛЕ: Сампдорија - Војводина 0:4, реакције из Воше...

Плесала је Војводина Олимпијским стадионом у Торину и потпуно нокаутирала велику Сампдорију. Од првог до последњег тренутка апсолутно је контролисала игру и резултат и однела у Нови Сад великих 4:0.

Тренер "лала" Златомир Загорчић није могао да не хвали екипу пред новинарима.

"Генерално гледајући, после 4:0 и промашених много ситуација... Момци су одиграли фантастично, борили се, надиграли противника. Испуњен сам емоцијама, много ми је драго због резултата и успеха, али нема опуштања, морамо да будемо спремни и свесни да нас чека реванш", поручио је шеф струке Новосађана.

"Са овим приступом и начином игре мислим да нећемо имати проблема ни у првенству, где смо у заостатку већ на почетку", додао је.

Шта је рекао играчима после победе?

"Имате пет минута да се радујете, чекају нас нове обавезе".

Још једном се и осврнуо на утакмицу.

"Одиграли смо фантастично, дали смо све од себе. Морамо да будемо концентрисани на прво полувреме, али прво и основно, размишљамо о недељи и Јавору", упозорио је тренер,

Упитан је Загорчић и за карактер свог тима.

"Свака утакмица има своју драж и на свакој желимо да приступамо на исти начин. Оно што смо данас показали на терену, је један од услова којем тећжимо. Војводина ће увек играти на гол више, без обзира на све. Неки пут то не може да се оствари, али сам убеђен да ћемо то поштовати и играти на тај начин", рекао је шеф струке "лала".

Па, ко се овоме надао?

Ко је могао и да помисли да ће Војводина прегазити Сампдорију у Торину и да ће јој ЧЕТИРИ пута затрести мрежу?

Александар Станисављевић, стрелац другог гола за "лале", стао је пред новинаре без много речи које су му падале на памет. Сасвим разумљиво.

"Шта рећи после 4:0 у гостима против Сампдорије? Само да је осећај феноменалан. Показали смо да имамо велико срце и то нам се вратило", рекао је феноменални офанзивац, па позвао на опрез.

"Ово је, ипак, тек прво полувреме, морамо озбиљно да приступимо и реваншу".

Али како остати "нормалан" у вечери овакве победе Новосађана?

"Као бајка, нека ме неко уштине и пробуди", описао је Станисављевић како се осећа.

"Имамо одличну екипу и то смо данас показали. Верујем да ће то да се врати и у Суперлиги. Надам се већ у недељу, против Јавора", додао је играч који је овог лета стигао у Вошу из Доњег Срема.

Председници Војводине и Сампдорије имали су пре утакмице договор, на којем први човек "лала" после канонаде ипак није инсистирао, из поштовања.

Први човек Војводине Зоран Шћепановић стигао је на торински Олимпико заједно са председником Сампдорије Масимом Ферером.

Претходно су били на ручку, разменили поклоне, а Италијан је на стадиону узео и беџ Воше и закачио га на сако. Потом је имао шоу на стадиону и у прилично добром расположењу дочекао утакмицу.

А, онда...

ВОЈВОДИНА - САМПДОРИЈА 0:4!

Шћепановић и Фереро имали су пре меча договор и да размене кравате, али...

"Јесте, тако смо се договорили али мислим да му није било до тога. Нема везе, не љутим се наравно", рекао је председник Војводине српским извештачима после меча.

Велики тријумф свог тима, Шћепановић је посветио целој фудбалској Србији.

"Велика је част и срећа у овом тренутку. Јако сам поносан на ове момке. Ово је победа за целу фудбалску Србију", поручио је и додао:

"Показали смо да можемо да направимо много тога".

Реванш је заказан за наредни четвртак. Воша ће бранити предност од четири гола да би се други пут у историји пласирала у бараж за попуну група Лиге Европе.

"Неозбиљно би било да причамо да је све готово. Вечерас се слави, али Сампдорија је озбиљан ривал, што је показала и вечерас у неколико наврата. Свесни смо сви да не сме да дође до опуштања", упозорио је Шћепановић.

Коментари / 0

Оставите коментар