LE: Sampdorija - Vojvodina 0:4, reakcije iz Voše...

Koliko će igrači Voše slaviti? 5 minuta! "Podsetio sam ih da ih čekaju nove obaveze", rekao je trener "lala" Zlatomir Zagorčić. "Kao u bajci", komentar je veziste Vojvodine, Stanisavljevića, na razbijanje Sampdorije u Torinu. 

Fudbal 31.07.2015 | 13:20
LE: Sampdorija - Vojvodina 0:4, reakcije iz Voše...

Plesala je Vojvodina Olimpijskim stadionom u Torinu i potpuno nokautirala veliku Sampdoriju. Od prvog do poslednjeg trenutka apsolutno je kontrolisala igru i rezultat i odnela u Novi Sad velikih 4:0.

Trener "lala" Zlatomir Zagorčić nije mogao da ne hvali ekipu pred novinarima.

"Generalno gledajući, posle 4:0 i promašenih mnogo situacija... Momci su odigrali fantastično, borili se, nadigrali protivnika. Ispunjen sam emocijama, mnogo mi je drago zbog rezultata i uspeha, ali nema opuštanja, moramo da budemo spremni i svesni da nas čeka revanš", poručio je šef struke Novosađana.

"Sa ovim pristupom i načinom igre mislim da nećemo imati problema ni u prvenstvu, gde smo u zaostatku već na početku", dodao je.

Šta je rekao igračima posle pobede?

"Imate pet minuta da se radujete, čekaju nas nove obaveze".

Još jednom se i osvrnuo na utakmicu.

"Odigrali smo fantastično, dali smo sve od sebe. Moramo da budemo koncentrisani na prvo poluvreme, ali prvo i osnovno, razmišljamo o nedelji i Javoru", upozorio je trener,

Upitan je Zagorčić i za karakter svog tima.

"Svaka utakmica ima svoju draž i na svakoj želimo da pristupamo na isti način. Ono što smo danas pokazali na terenu, je jedan od uslova kojem tećžimo. Vojvodina će uvek igrati na gol više, bez obzira na sve. Neki put to ne može da se ostvari, ali sam ubeđen da ćemo to poštovati i igrati na taj način", rekao je šef struke "lala".

Pa, ko se ovome nadao?

Ko je mogao i da pomisli da će Vojvodina pregaziti Sampdoriju u Torinu i da će joj ČETIRI puta zatresti mrežu?

Aleksandar Stanisavljević, strelac drugog gola za "lale", stao je pred novinare bez mnogo reči koje su mu padale na pamet. Sasvim razumljivo.

"Šta reći posle 4:0 u gostima protiv Sampdorije? Samo da je osećaj fenomenalan. Pokazali smo da imamo veliko srce i to nam se vratilo", rekao je fenomenalni ofanzivac, pa pozvao na oprez.

"Ovo je, ipak, tek prvo poluvreme, moramo ozbiljno da pristupimo i revanšu".

Ali kako ostati "normalan" u večeri ovakve pobede Novosađana?

"Kao bajka, neka me neko uštine i probudi", opisao je Stanisavljević kako se oseća.

"Imamo odličnu ekipu i to smo danas pokazali. Verujem da će to da se vrati i u Superligi. Nadam se već u nedelju, protiv Javora", dodao je igrač koji je ovog leta stigao u Vošu iz Donjeg Srema.

Predsednici Vojvodine i Sampdorije imali su pre utakmice dogovor, na kojem prvi čovek "lala" posle kanonade ipak nije insistirao, iz poštovanja.

Prvi čovek Vojvodine Zoran Šćepanović stigao je na torinski Olimpiko zajedno sa predsednikom Sampdorije Masimom Fererom.

Prethodno su bili na ručku, razmenili poklone, a Italijan je na stadionu uzeo i bedž Voše i zakačio ga na sako. Potom je imao šou na stadionu i u prilično dobrom raspoloženju dočekao utakmicu.

A, onda...

VOJVODINA - SAMPDORIJA 0:4!

Šćepanović i Ferero imali su pre meča dogovor i da razmene kravate, ali...

"Jeste, tako smo se dogovorili ali mislim da mu nije bilo do toga. Nema veze, ne ljutim se naravno", rekao je predsednik Vojvodine srpskim izveštačima posle meča.

Veliki trijumf svog tima, Šćepanović je posvetio celoj fudbalskoj Srbiji.

"Velika je čast i sreća u ovom trenutku. Jako sam ponosan na ove momke. Ovo je pobeda za celu fudbalsku Srbiju", poručio je i dodao:

"Pokazali smo da možemo da napravimo mnogo toga".

Revanš je zakazan za naredni četvrtak. Voša će braniti prednost od četiri gola da bi se drugi put u istoriji plasirala u baraž za popunu grupa Lige Evrope.

"Neozbiljno bi bilo da pričamo da je sve gotovo. Večeras se slavi, ali Sampdorija je ozbiljan rival, što je pokazala i večeras u nekoliko navrata. Svesni smo svi da ne sme da dođe do opuštanja", upozorio je Šćepanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar