Бежанија! Упркос савјетима, "Орлићи" се распродали по Европи!

Драган Стојковић Пикси, Гордан Петрић, Славиша Јокановић и бројни други фудбалски стручњаци, саветовали су златне "орлиће" са Новог Зеланда да не журе у европске клубове, већ да каријере стрпљиво граде у домаћим клубовима. Међутим, њихове речи су брзо пале у воду, јер су бројни фудбалери из ове генерације одлучили да се отисну из матичних клубова.

Фудбал 31.07.2015 | 23:40
Бежанија! Упркос савјетима, "Орлићи" се распродали по Европи!

Први међу њима је отишао дефанзивац Срђан Бабић, који је још током трајања Светског првенства на Новом Зеланду, постигао договор са шпанским Реал Сосиједадом за чији ће други тим играти у Примери. Није позната тачна цифра његовог трансфера, али спекулише се о суми између два и два и по милиона евра.

Још један одбрамбени фудбалер који је отишао из Србије је и Милан Гајић, који је заједно са Немањом Антоновим напустио ОФК Београд. И док је Гајић потписао за француски Бордо уз суму од 800 хиљада, Антонов је одлучио да опроба срећу у Швајцарској у екипи Грасхоперса који је за њега издвојио милион и 200 хиљада евра.

Права шпанска сапуница се дешавала са трансфером Сергеја Милинковића-Савића, који ће каријеру наставити у Италији. Везни играч Генка је требало прво да путује у Фиренцу, али је тај договор пропао у последњем тренутку, па је одлучио да се прикључи Ђорђевићу и Басти у Лацију. Небеско плави су за младог везњака издвојили чак седам милиона евра.

Мијат Гаћиновић је био први пик да напусти Војводину још током трајања Светског првенства у Новом Зеланду, али је млади везњак ипак одолевао понудама, док није дошла она права. Реч је о Ајнтрахту, где ће овај млади играч наставити своју каријеру. С обзиром на то да је његов уговор у рукама швајцарског инвестиционог фонда, тачан износ трансфера није обелодањен.

Пуно се међутим говорило и о трансферима Предрага Рајковића у ПСЖ, као и Андрије Живковића у Челси, али су ова два момка ипак одлучила да и даље истрају у Црвеној звезди, односно Партизану. Њих двојица су се усталили у првом тиму својих клубова, што се и не може рећи за њихове саиграче из репрезентације.

Херој нације Немања Максимовић, постао је главна узданица казахстанске Астане, за коју је редовно стартер, а наставио је и да решета противничке мреже. Његов клуб тренутно игра квалификације за Лигу шампиона, па ћемо га можда гледати и на европској сцени.

Милош Вељковић у Тотенхему и даље тражи шансу да се пресели у први тим, али очигледно је да челници Спурса немају довољно поверења у њега, а то су доказали и потезом да га не воде са собом на припремне утакмице у Америку.

Саша Здјелар је био на позајмици у ОФК Београду до краја претходне сезоне, након што је Олимпијакос одлучио да га врати у своје редове и пружи му шансу да се избори за први тим. Тренутно трају припремне утакмице, па се пре августа неће знати да ли ће златни "орлић" успети да се избори за место у тиму, или ће опет ићи на позајмицу.

Сузе Вукашина Јовановића након победе над Бразилом ће се памтити целог живота, а млади везиста је успео да се наметне у тиму Грофа Божовића, па је тако редовни првотимац Црвене звезде. С друге стране Марко Грујић све чешће тражи своју прилику са клупе, у нади да и он може да се устали у првом тиму.

Нападачки пар Станиша Мандић, односно Иван Шапоњић, полако али сигурно проналазе форму у Чукаричком, односно Партизану. Шапоњић је два пута затресао мрежу у гостовању Јагодини, док Мандић ипак има проблем са ефикасношћу јер га одлично потискује Павловић Андрија.

Коментари / 0

Оставите коментар