Bežanija! Uprkos savjetima, "Orlići" se rasprodali po Evropi!

Dragan Stojković Piksi, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović i brojni drugi fudbalski stručnjaci, savetovali su zlatne "orliće" sa Novog Zelanda da ne žure u evropske klubove, već da karijere strpljivo grade u domaćim klubovima. Međutim, njihove reči su brzo pale u vodu, jer su brojni fudbaleri iz ove generacije odlučili da se otisnu iz matičnih klubova.

Fudbal 31.07.2015 | 23:40
Bežanija! Uprkos savjetima, "Orlići" se rasprodali po Evropi!

Prvi među njima je otišao defanzivac Srđan Babić, koji je još tokom trajanja Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, postigao dogovor sa španskim Real Sosijedadom za čiji će drugi tim igrati u Primeri. Nije poznata tačna cifra njegovog transfera, ali spekuliše se o sumi između dva i dva i po miliona evra.

Još jedan odbrambeni fudbaler koji je otišao iz Srbije je i Milan Gajić, koji je zajedno sa Nemanjom Antonovim napustio OFK Beograd. I dok je Gajić potpisao za francuski Bordo uz sumu od 800 hiljada, Antonov je odlučio da oproba sreću u Švajcarskoj u ekipi Grashopersa koji je za njega izdvojio milion i 200 hiljada evra.

Prava španska sapunica se dešavala sa transferom Sergeja Milinkovića-Savića, koji će karijeru nastaviti u Italiji. Vezni igrač Genka je trebalo prvo da putuje u Firencu, ali je taj dogovor propao u poslednjem trenutku, pa je odlučio da se priključi Đorđeviću i Basti u Laciju. Nebesko plavi su za mladog veznjaka izdvojili čak sedam miliona evra.

Mijat Gaćinović je bio prvi pik da napusti Vojvodinu još tokom trajanja Svetskog prvenstva u Novom Zelandu, ali je mladi veznjak ipak odolevao ponudama, dok nije došla ona prava. Reč je o Ajntrahtu, gde će ovaj mladi igrač nastaviti svoju karijeru. S obzirom na to da je njegov ugovor u rukama švajcarskog investicionog fonda, tačan iznos transfera nije obelodanjen.

Puno se međutim govorilo i o transferima Predraga Rajkovića u PSŽ, kao i Andrije Živkovića u Čelsi, ali su ova dva momka ipak odlučila da i dalje istraju u Crvenoj zvezdi, odnosno Partizanu. Njih dvojica su se ustalili u prvom timu svojih klubova, što se i ne može reći za njihove saigrače iz reprezentacije.

Heroj nacije Nemanja Maksimović, postao je glavna uzdanica kazahstanske Astane, za koju je redovno starter, a nastavio je i da rešeta protivničke mreže. Njegov klub trenutno igra kvalifikacije za Ligu šampiona, pa ćemo ga možda gledati i na evropskoj sceni.

Miloš Veljković u Totenhemu i dalje traži šansu da se preseli u prvi tim, ali očigledno je da čelnici Spursa nemaju dovoljno poverenja u njega, a to su dokazali i potezom da ga ne vode sa sobom na pripremne utakmice u Ameriku.

Saša Zdjelar je bio na pozajmici u OFK Beogradu do kraja prethodne sezone, nakon što je Olimpijakos odlučio da ga vrati u svoje redove i pruži mu šansu da se izbori za prvi tim. Trenutno traju pripremne utakmice, pa se pre avgusta neće znati da li će zlatni "orlić" uspeti da se izbori za mesto u timu, ili će opet ići na pozajmicu.

Suze Vukašina Jovanovića nakon pobede nad Brazilom će se pamtiti celog života, a mladi vezista je uspeo da se nametne u timu Grofa Božovića, pa je tako redovni prvotimac Crvene zvezde. S druge strane Marko Grujić sve češće traži svoju priliku sa klupe, u nadi da i on može da se ustali u prvom timu.

Napadački par Staniša Mandić, odnosno Ivan Šaponjić, polako ali sigurno pronalaze formu u Čukaričkom, odnosno Partizanu. Šaponjić je dva puta zatresao mrežu u gostovanju Jagodini, dok Mandić ipak ima problem sa efikasnošću jer ga odlično potiskuje Pavlović Andrija.

Komentari / 0

Ostavite komentar