Кузмић: ПАО је најбољи избор за мене!

Носилац НБА шампионског прстена каже да би евентуални наступ на Еуробаскету сматрао својим великим успехом.

Кошарка 31.07.2015 | 09:40
Кузмић: ПАО је најбољи избор за мене!

Огњен Кузмић дошао је на припреме српске репрезентације као члан Голден Стејт Вориорса. Затим је неколико дана био без клуба, а онда је у понедељак решио важно питање, потписавши двогодишњи уговор са Панатинаикосом.

Навијачи Црвене звезде надали су се да ће појачати клуб за који навија, али Грци су очито били бржи и конкретнији.

За Кузмића (25 година, 213 цм), као повратника из САД, важно је и то што ће у Атини сарађивати са истим човеком који га ових дана "дрилује" у Крањској Гори, селектором Александром Ђорђевићем.

"Мислим да је Панатинаикос сада најбољи избор за моју каријеру, јер је одличан клуб и игра Евролигу. Свиђа ми се начин на који радимо у репрезентацији и мислим да ће ми доста помоћи то што овде и у клубу имам истог тренера", поручио је Кузмић из Крањске Горе, у причи за МОНДО.

Када се заврши лето и ова акција националног тима, у главни град Грчке поћи ће и Мирослав Радуљица, такође нови члан "зелених".

"Радуљица ми је честитао, али нисмо превише причали о клубу. Сада смо сви концентрисани на репрезентацију".

Шта кажу пријатељи?

"Већини је драго што сам поново у Европи. Бићемо ближе него претходне две године, које сам провео у Голден Стејту, а уз то ћу коначно добити прилику да озбиљно играм".

За 12 дресова репрезентације конкурише 17 момака, а на позицији "пет" је конкуренција изузетно јака. Поред Кузмића и Радуљице, ту су Штимац и Милутинов, сви се надају и Бобан Марјановић, који је ових дана на ванредним прегледима у САД...

Ђорђевић је прво "скраћивање" списка најавио за период по повратку са турнира у Француској, око 10. августа.

"Не знам шта ће бити, али дајем све од себе да изборим место у тиму за Европско првенство. Улазак међу 12 играча бих сматрао великим успехом", завршио је Огњен Кузмић.

Коментари / 0

Оставите коментар