Kuzmić: PAO je najbolji izbor za mene!

Nosilac NBA šampionskog prstena kaže da bi eventualni nastup na Eurobasketu smatrao svojim velikim uspehom.

Košarka 31.07.2015 | 09:40
Kuzmić: PAO je najbolji izbor za mene!

Ognjen Kuzmić došao je na pripreme srpske reprezentacije kao član Golden Stejt Voriorsa. Zatim je nekoliko dana bio bez kluba, a onda je u ponedeljak rešio važno pitanje, potpisavši dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom.

Navijači Crvene zvezde nadali su se da će pojačati klub za koji navija, ali Grci su očito bili brži i konkretniji.

Za Kuzmića (25 godina, 213 cm), kao povratnika iz SAD, važno je i to što će u Atini sarađivati sa istim čovekom koji ga ovih dana "driluje" u Kranjskoj Gori, selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

"Mislim da je Panatinaikos sada najbolji izbor za moju karijeru, jer je odličan klub i igra Evroligu. Sviđa mi se način na koji radimo u reprezentaciji i mislim da će mi dosta pomoći to što ovde i u klubu imam istog trenera", poručio je Kuzmić iz Kranjske Gore, u priči za MONDO.

Kada se završi leto i ova akcija nacionalnog tima, u glavni grad Grčke poći će i Miroslav Raduljica, takođe novi član "zelenih".

"Raduljica mi je čestitao, ali nismo previše pričali o klubu. Sada smo svi koncentrisani na reprezentaciju".

Šta kažu prijatelji?

"Većini je drago što sam ponovo u Evropi. Bićemo bliže nego prethodne dve godine, koje sam proveo u Golden Stejtu, a uz to ću konačno dobiti priliku da ozbiljno igram".

Za 12 dresova reprezentacije konkuriše 17 momaka, a na poziciji "pet" je konkurencija izuzetno jaka. Pored Kuzmića i Raduljice, tu su Štimac i Milutinov, svi se nadaju i Boban Marjanović, koji je ovih dana na vanrednim pregledima u SAD...

Đorđević je prvo "skraćivanje" spiska najavio za period po povratku sa turnira u Francuskoj, oko 10. avgusta.

"Ne znam šta će biti, ali dajem sve od sebe da izborim mesto u timu za Evropsko prvenstvo. Ulazak među 12 igrača bih smatrao velikim uspehom", završio je Ognjen Kuzmić.

Komentari / 0

Ostavite komentar